Σε μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών της 20ής Φεβρουαρίου καλούν οι φοιτητές του Ιράν
Έκκληση για αποχή από τις βουλευτικές εκλογές απηύθυνε η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση του Ιράν, εκτιμώντας ότι η «λαϊκή ψήφος δεν έχει καμία επιρροή». Ο Χαταμί, πάντως, αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα των μεταρρυθμιστών υποψηφίων.
30
Έκκληση για αποχή από τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου απηύθυνε η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση του Ιράν, εκτιμώντας ότι η «λαϊκή ψήφος δεν έχει καμία επιρροή». Ο Ιρανός πρόεδρος, πάντως, αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί τελικά λύση στο θέμα των μεταρρυθμιστών υποψηφίων.
«Με δεδομένο ότι η ψήφος του λαού δεν έχει καμία επιρροή και ότι οι ελεύθερες και έντιμες εκλογές δεν είναι εφικτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχει ο λαός στις εκλογές αυτές» αναφέρουν οι φοιτητές.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Μοχάμαντ Χαταμί εξέφραζε την ελπίδα ότι θα επιλυθεί η κρίση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις υποψηφιότητες των μεταρρυθμιστών.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε μια περίπτωση «άδικου» αποκλεισμού από τις εκλογές. «Διεξάγονται ήδη συνομιλίες με το Συμβούλιο των Φρουρών. Ελπίζω να υπάρξει συνεννόηση. Ακόμα και ένα άτομο να αποκλειστεί άδικα, δεν θα το δεχθώ. Το σημαντικό είναι να οργανώσουμε ελεύθερες εκλογές» πρόσθεσε.
Η «τύχη» των περίπου 3.000 μεταρρυθμιστών υποψηφίων κρίνεται την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει το λεγόμενο Συμβούλιο των Φρουρών της Επανάστασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442