Μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου εντοπίστηκε στην Καλλιράχη Καβάλας
Μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου εντοπίστηκε στην Καλλιράχη Καβάλας. Σε ανακοίνωση της εταιρείας Καβάλα Oil αναφέρεται ότι το κοίτασμα αφορά σε 227 εκατ. βαρέλια, ωστόσο, δεν έχουν γίνει οι ανάλογες δοκιμές για την πραγματική του απόδοση.
30
Μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου εντοπίστηκε στην Καλλιράχη Καβάλας. Σε ανακοίνωση της εταιρείας Καβάλα Oil αναφέρεται ότι το κοίτασμα αφορά σε 227 εκατ. βαρέλια, ωστόσο, δεν έχουν γίνει οι ανάλογες δοκιμές για την πραγματική του απόδοση.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος του Σαββάτου, την ανακοίνωση έκανε από το Λονδίνο η εταιρεία Regal, η οποία κατέχει το 57,69% της Καβάλα Oil. Η τελευταία έχει το δικαίωμα των γεωτρήσεων στην περιοχή.
Η αγγλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κοίτασμα βρίσκεται σε βάθος 2.556 μέτρων και οι αρχικές αντλήσεις από αυτό μπορούν να καλυφθούν από τα διαθέσιμα κονδύλια που έχει η επιχείρηση.
Από τις δοκιμές και τις αναλύσεις θα εξαρτηθεί τι ποσοστό του κοιτάσματος είναι αντλήσιμο και εκμεταλλεύσιμο. Στη συνέχεια η Regal θα προχωρήσει σε δανεισμό, ώστε να αντλήσει και το υπόλοιπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ενάμιση χρόνο το όλο θέμα των κοιτασμάτων φαινόταν να τελειώνει οριστικά, αφού δεν μπορούσαν να εντοπιστούν νέα κοιτάσματα.
Τότε με παρέμβαση της κυβέρνησης παραχωρήθηκε η πλειοψηφία των μετοχών στη Regal (το υπόλοιπο 42% σε κοινοπραξία των εργαζομένων), ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες.
Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια κατανάλωση πετρελαίου στην Ελλάδα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια βαρέλια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Δεύτερο κύμα χρηματοδότησης SAFE για οκτώ κράτη -μέλη με 74 δισ. ευρώ
- «Ολυμπιακός Πειραιώς: Ο Θρύλος που διεκδικεί την ευρωπαϊκή του δόξα κόντρα στον Άγιαξ»
- Οι συνάδελφοί νοσηλευτές του Άλεξ Πρέτι τον τίμησαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 27.01.2026]
- Έβερτον – Λιντς 1-1: Ισοπαλία στο «Χιλ Ντίκινσον»
- Συνελήφθη 48χρονος για αρχαιοκαπηλία στον Πειραιά – Είχε στην κατοχή του μαρμάρινη αρχαιότητα του 4ου π.Χ. αιώνα

