
Βρετανός βουλευτής κατέθεσε ψήφισμα στην αγγλική Βουλή για την επιστροφή των Μαρμάρων
Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος κατέθεσε στην αγγλική Βουλή ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων, το οποίο έχουν προσυπογράψει περισσότεροι από 50 βουλευτές από όλα τα κόμματα, μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ.
38
Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αντριου Ντίσμορ κατέθεσε την Πέμπτη στην αγγλική Βουλή ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο έχουν προσυπογράψει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 50 βουλευτές από όλα τα κόμματα, μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κιθ Βάζ.
Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: «Η Βουλή αναγνωρίζει ότι το κτίριο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης προσφέρει μία χωρίς προηγούμενο ευκαιρία να εκτίθενται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μαζί, τα οποία τώρα είναι διασκορπισμένα μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας.
»Πιστεύει ότι αυτή η εξέλιξη θα γίνει με ικανοποίηση δεκτή από την πλειοψηφία του βρετανικού λαού. Πιστεύει επίσης ότι τα νομικά θέματα μπορούν να λυθούν εάν η μεταφορά των Μαρμάρων στην Αθήνα γίνει στη βάση του μακρόχρονου δανεισμού.
»Καλωσορίζει την προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγεί σημαντικές ελληνικές αρχαιότητες σε εκθέσεις στα εθνικά και στα περιφερειακά μουσεία της Βρετανίας, όταν το θέμα των Μαρμάρων λυθεί. Και καλεί την κυβέρνηση της Βρετανίας να συνεργαστεί με το Βρετανικό Μουσείο και τις ελληνικές αρχές σε αυτή την κατεύθυνση, στο πνεύμα της συνεργασίας και φιλίας, που αρμόζει σε κάθε Ολυμπιακή χρονιά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμέτωποι με διώξεις Σκρέκας, Μπουκώρος, Σενετάκης και Παπακώστα – Να υποβαθμίσει το θέμα επιχειρεί το Μαξίμου
- «Σ’ αγαπώ έντονα» – Η Ζακλίν Λαμπά ήταν ερωτευμένη με τη Φρίντα Κάλο και παντρεμένη με τον Αντρέ Μπρετόν
- Τέταρτη σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση στην Βάγια Νέστορα
- Αγγλία – Αργεντινή: Οι παίκτες της Αλμπισελέστε βρήκαν το παγούρι του Πικφορντ με τις σημειώσεις για τα πέναλτι (vid)
- Παχυσαρκία: Σε 15 ημέρες η λύση για τα φάρμακα, λέει η κυβέρνηση
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 66χρονος για τη φωτιά στο φράγμα Θέρμης



