
Μία στις δέκα εταιρείες εγκαταλείπει την κούρσα για τη Σοφοκλέους
Αμεσο ξεκαθάρισμα στην ιδιαίτερα μακροσκελή λίστα των υπό εισαγωγή εταιρειών πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το Χρηματιστήριο, με στόχο την παραμονή σε αυτή μόνο των επιχειρήσεων που όχι μόνο επιθυμούν την εισαγωγή αλλά και πληρούν τις προϋποθέσεις.
27
Αμεσο ξεκαθάρισμα στην ιδιαίτερα μακροσκελή λίστα των υπό εισαγωγή εταιρειών πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στόχο την παραμονή σε αυτή μόνο των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να επιθυμούν αλλά και να πληρούν τις προϋποθέσεις να περάσουν το κατώφλι της Σοφοκλέους.
Έτσι, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, αναμένεται ότι λιγότερες από 30 θα είναι οι εταιρείες που θα παραμείνουν στη λίστα των υπό εισαγωγή μετά τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το Χρηματιστήριο προκειμένου να αποσυμφορήσει την ουρά των περίπου 300 επιχειρήσεων που τα τελευταία πέντε χρόνια κατέθεσαν αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ.
Το πρώτο «ψαλίδι» αφορούσε σε όλες τις αιτήσεις για την Κύρια Αγορά του ΧΑ και τα αποτελέσματα σε αυτή την κατηγορία είναι ενδεικτικά του τι θα πρέπει να αναμένεται σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις της Παράλληλης.
Οι υποψήφιες της Κύριας Αγοράς εταιρείες ήταν 55 και πέραν της επικαιροποίησης του φακέλου τους όφειλαν να προσκομίσουν φορολογικούς ελέγχους έως και για τη χρήση 2002. Μόνο 12 ανταποκρίθηκαν στη σχετική υποχρέωσή τους και αναμένεται πια να αποτελέσουν αντικείμενο έγκρισης από τις χρηματιστηριακές αρχές.
Σήμερα, Δευτέρα, λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικού ελέγχου έως και για την περυσινή χρήση για τις εταιρείες της Παράλληλης Αγοράς και, όπως εκτιμούν στελέχη του ΧΑ, ελάχιστες αναμένεται να είναι οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν υποψήφιες για εισαγωγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ειρηνικός Ωκεανός: Αλλοι 4 νεκροί σε δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά ταχύπλοων
- Αϊτή: Εντείνονται οι επιχειρήσεις κατά των συμμοριών, αλλά αυτές προσαρμόζονται
- Walt Disney: Εστειλαν με email τις απολύσεις – Καταργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας
- Τουρκία: Καταδίκασαν σε 2,5 χρόνια φυλάκιση τον δημοσιογράφο Αράπκιρλι
- Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ξανά στο εδώλιο για βιασμό
- Το Ιράν καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «σαφή διαστρέβλωση» έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας