71

O προέδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ έγινε την Τρίτη ο 28ος αρχηγός κράτους που υπέγραψε τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ο κ. Ασαντ σε δηλώσεις του χαιρέτισε αυτή την ελληνική πρωτοβουλία και μίλησε για τη σημασία της διεθνούς ειρήνης.

Ο Σύρος πρόεδρος επισήμανε ακόμη την ανάγκη «διεθνούς ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, η οποία θα ξεκινάει από την Παλαιστίνη και το Ιράκ και θα επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τον κ. Ασαντ ως «σημαντικό μήνυμα για την ειρήνη».

Πριν από την τελετή ο κ. Παπανδρέου είχε σύντομη συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του, Φαρούκ Αλ Σάρα. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Συρίας συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ