Η ανάπτυξη χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων της χώρας, τόνισε ο Θ.Καρατζάς
Την άποψη ότι για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στη χώρα απαιτείται «η επιστράτευση όλων των αποθεμάτων δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην κοινωνία» εξέφρασε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς.
53
Την άποψη ότι για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στη χώρα απαιτείται «η επιστράτευση όλων των αποθεμάτων δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην κοινωνία» εξέφρασε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς, τη Δευτέρα.
Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η πρόκληση της ανάπτυξης μετά τους Ολυμπιακούς», ο κ. Καρατζάς επισήμανε ότι ο δρόμος για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα είναι πλέον αρκετά πιο σύνθετος και δυσχερής, τόσο σε επίπεδο πολύπλοκου σχεδιασμού όσο κυρίως σε επίπεδο πραγματοποίησης.
«Είναι, όμως, σημαντικό ότι οι βάσεις έχουν τεθεί: οι υποδομές υπάρχουν, η διεθνής δικτύωση και διασύνδεση είναι δυνατή, η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι παρούσα, σε μια Βαλκανική με υψηλό μεσοπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης. Τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, την επόμενη των Ολυμπιακών Αγώνων, θα απολαμβάνουν διεθνή αναγνωρισιμότητα, εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και χιλιάδες στελέχη και εργαζόμενοι θα έχουν λειτουργήσει υπό συνθήκες άκρως ανταγωνιστικές» σημείωσε.
Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας παρατήρησε, δε, ότι οι παράγοντες αυτοί επιτρέπουν βάσιμη αισιοδοξία, ωστόσο ανέφερε ότι προκειμένου να παραμείνουν αδιάπτωτοι οι σημερινοί υψηλοί ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης θα πρέπει να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις, που υπερβαίνουν την πολιτεία, τις ρυθμιστικές αρχές και τον ίδιο τον επιχειρηματικό κλάδο και εκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος θεσμών της οικονομίας και της κοινωνίας.
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, η οποία αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των υποδομών στην Ελλάδα και στις ευκαιρίες ανάδειξης και πολλαπλασιασμού των επιτευγμάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνοντας ότι η διεξαγωγή των Αγώνων στη χώρα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ηράκλειο: Οκτώ παιδιά φιλοξενούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο – Οι γονείς βρίσκονται στη φυλακή
- Το Total Eclipse of the Heart της Μπόνι Τάιλερ ξεπέρασε το ένα δισ. streams – «Σχεδόν τίποτα» τα έσοδα δηλώνει η ίδια
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: Ανέσυραν την πέμπτη σορό από το εργοστάσιο Βιολάντα οι πυροσβέστες
- Ο Ιωαννίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει
- Δέντρο έπεσε πάνω σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Κατάκολο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός
- Ρώσος στρατηγός: Η Ρωσία κατέλαβε 17 κοινότητες και 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ουκρανία τον Ιανουάριο