Σε κοινοπραξία για έρευνα και παραγωγή στη Λιβύη συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ
Συμφωνία με τον Eθνικό Oργανισμό Πετρελαίων της Λιβύης για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα υπέγραψε κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν και τα Eλληνικά Πετρέλαια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.
27
Συμφωνία με τον Eθνικό Oργανισμό Πετρελαίων της Λιβύης για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα υπέγραψε την Κυριακή κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν και τα Eλληνικά Πετρέλαια.
Στην κοινοπραξία μετέχουν οι Woodside Energy Aυστραλίας με ποσοστό 45%, η ισπανική Repsol με 35% και τα EΛΠE με 20%.
H συμφωνία αφορά σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε έξι περιοχές συνολικής έκτασης 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στη βορειοδυτική Λιβύη.
Tο κόστος των επενδύσεων για έρευνα (γεωλογικές, σεισμικές μελέτες, γεωτρήσεις) προβλέπεται να ξεπεράσει τα 110 εκατ. δολάρια. Τα μέρη της κοινοπραξίας συμφώνησαν και για την από κοινού εμπορική εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκησητου ομίλου, τα EΛΠE συμμετέχουν επίσης σε άλλη κοινοπραξία που διεκδικεί την παραχώρηση πέντε περιοχών στη Λιβύη για έρευνα, ενώ οι ερευνητικές δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν τρεις χερσαίες περιοχές στην Aλβανία και θαλάσσιες περιοχές του Mαυροβουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νότια Κορέα: Καταδικάζει την ανάρτηση πανό στη ρωσική πρεσβεία με το μήνυμα «η νίκη θα είναι δική μας»
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας