28

Ανοίγει ο δρόμος για την απόσυρση των μετοχών της Panafon-Vodafone από τη Σοφοκλέους, μετά την πρόταση δημόσιας προσφοράς που υπέβαλλε τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Vodafone Group Plc για την απόκτηση του 25,205% της Panafon που δεν κατέχει ήδη, στην τιμή των 6,18 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση προς το ΧΑ, η Vodafone Group Plc (προτείνων) κατέχει άμεσα και έμμεσα μέσω των θυγατρικών 406.329.200 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 74,795% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Panafon-Vodafone.

Η Vodafone Group Plc ξεκίνησε τη διαδικασία για την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης. Ειδικότερα, προτίθεται να αποκτήσει 136.944.800 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 25,205% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Panafon – Vodafone.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει κατά ποσοστό 6,9%, ήτοι 0,40 ευρώ, ανά μετοχή της δημόσιας πρότασης τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών, σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο χρηματιστηριακών συναλλαγών σε αυτές, κατά την περίοδο των δώδεκα μηνών μεταξύ της 28ης Νοεμβρίου 2002 και της 28ης Νοεμβρίου 2003, η οποία ήταν 5,78 ευρώ.

Υπερβαίνει επίσης κατά ποσοστό 2,4%, ήτοι 0,14 ευρώ, ανά μετοχή της δημόσιας πρότασης τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών κατά την περίοδο των έξι μηνών μεταξύ της 28ης Μαΐου 2003 και της 28η Νοεμβρίου 2003, η οποία ήταν 6,04 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ