71

Την αναγκαιότητα «να κρατηθεί εν ζωή με κάθε τρόπο» ο «οδικός χάρτης» για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή υπογράμμισε στη Ραμάλα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης, σε συνάντηση διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ.

Στη διακομματική αντιπροσωπεία, η οποία συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Αχμεντ Κορέι, και τον προεδρεύοντα του παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, Αμπού Αγιάρ, συμμετέχουν οι βουλευτές Γιώργος Κύρκος (ΠΑΣΟΚ), Πέτρος Τατούλης (ΝΔ), Δημήτρης Τσιόγκας (ΚΚΕ) και η Ιωάννα Στεργίου (ΣΥΝ).

Τα μέλη της διακομματικής καταδίκασαν την οικοδόμηση του νέου «τείχους του αίσχους» όπως χαρακτηριστικά είπαν, «το οποίο καταστρέφει κάθε προσπάθεια οικοδόμησης της ειρήνης στην περιοχή», ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι «η βία μόνο βία μπορεί να προκαλέσει».

Από την πλευρά του ο Γιασέρ Αραφάτ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προς την κατεύθυνση επίλυσης της διένεξης στην Μέση Ανατολή. Ο κ. Αραφάτ χαρακτήρισε τις συμφωνίες της Γενεύης ως μια καλή αρχή, θέση την οποία υποστήριξε και ο κ. Σγουρίδης.

Νωρίτερα, οι Έλληνες βουλευτές επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, στον οποίο μετέφεραν την αγάπη και τη συμπαράσταση της Βουλής και ολόκληρου του ελληνικού λαού.


ΜΠΕ