
«Όχι» του Ισραήλ στην αποφυλάκιση Μπαργκούτι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χεζμπολάχ
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το Ισραήλ τις πληροφορίες που ήθελαν τον επικεφαλής της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργκούτι, να αποφυλακίζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χεζμπολάχ. «Πρόκειται για εγκληματία» είπε ο Ισραηλινός υπουργός Ασφάλειας.
30
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το Ισραήλ τις πληροφορίες που ήθελαν τον επικεφαλής της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργκούτι, να αποφυλακίζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χεζμπολάχ για την ανταλλαγή κρατουμένων. «Πρόκειται για εγκληματία και πρέπει να παραμείνει στη φυλακή» είπε ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.
Ο Μπαργκούτι είχε συλληφθεί από τους Ισραηλινούς στη Ραμάλα το 2002 και βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και κατοχή όπλων, κατηγορίες για τις οποίες αντιμετωπίζει ποινή ισοβίων δεσμών.
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, ο στρατηγός Ιλάν Μπιράν μετέβη χθες το βράδυ στη Γερμανία για διαβουλεύσεις με τον συντονιστή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Ερνστ Ορλάου, σχετικά με τους όρους της επικείμενης ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χεζμπολάχ.
Το Ισραήλ επιδιώκει την απελευθέρωση επιχειρηματία που κρατείται από τη Χεζμπολάχ και την παράδοση των σορών τριών στρατιωτών που πιστεύεται ότι κατέληξαν κατόπιν της σύλληψής τους.
Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της απαιτεί την απελευθέρωση εκατοντάδων ατόμων -Λιβανέζων, Παλαιστίνιων, Σύρων και Ιορδανών- που κρατούνται από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία


