53

Συμφωνία επετεύχθη κατά την πολύωρη συνάντηση των βενζινοπωλών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το απόγευμα της Δευτέρας. Έτσι, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αποφάσισε ομόφωνα τη λήξη της απεργίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης σημείωσε ότι διεξήχθη «καλόπιστος διάλογος», με αμοιβαίες εξηγήσεις, και ανέφερε ότι όσον αφορά το θέμα των ταμειακών μηχανών (που υπήρξε η αιτία για τις κινητοποιήσεις) ανέφερε πως «ισχύει κατά γράμμα η συμφωνία της 9ης Σεπτεμβρίου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Δημήτρης Μακρυβέλιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση των συνομιλιών, ωστόσο επιφυλάχθηκε να διευκρινίσει εάν θα λήξει η απεργία, τονίζοντας ότι τις τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση του κλάδου θα πάρει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Τελικά, αφού το ΔΣ της Ομοσπονδίας εξέτασε τη συμφωνία που επετεύχθη με το υπουργείο Οικομικών, ανακοίνωσε το άνοιγμα των πρατηρίων καυσίμων από τις 06:00 την Τρίτη.

Τελευταία ενημέρωση 22:15

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ