Κοπεγχάγη: Η κατανάλωση κρασιού καθιστά ευκολότερη τη σύλληψη, όπως επισημαίνει έρευνα Δανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Dagens Medecin.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι Δανοί επιστήμονες έθεσαν υπό έρευνα περίπου 30.000 γυναίκες και διαπίστωσαν πως όσες προτιμούσαν ένα ποτήρι κρασί από ένα ποτήρι μπύρα ή άλλο οινοπνευματώδες ποτό είχαν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες.

Αντιθέτως, οι γυναίκες που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοολούχα ποτά, πρέπει, σύμφωνα με την έρευνα, να αναμένουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έως ότου γίνουν μητέρες.

Οι ερευνητές τόνισαν πως δεν κατάφεραν να αποσαφηνίσουν τους βαθύτερους λόγους που συνδέουν την κατανάλωση κρασιού με τη γονιμότητα.

Ωστόσο, εικάζουν πως οφείλεται στην υγιεινότερη διατροφή που διάγουν οι καταναλωτές κρασιού και ενδεχομένως το υψηλότερο κοινωνικό επίπεδο σε σχέση με τους οπαδούς της μπύρας αλλά παράλληλα δεν αποκλείουν και την περιεκτικότητα ουσιών στο κρασί που να ευνοούν τη γονιμότητα.

health.in.gr