30

Στην καθιέρωση νέων αεροδιαδρόμων στο FIR Αθηνών εν όψει των Αγώνων του 2004 συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Η συμφωνία επιφέρει αλλαγές στον εναέριο χάρτη του Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τετάρτης, η όλη διαδικασία ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες και βασικός της στόχος ήταν να αναβαθμιστεί το υπάρχον σύστημα εναέριας κυκλοφορίας στο Αιγαίο, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη διέλευση αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων του 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος, το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων επικεντρώθηκε στην άρση των αντιπαραθέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες προκαλούνται λόγω των διεκδικήσεων της Αγκυρας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από τη συμφωνία δεδομένου οι νέοι αεροδιάδρομοι βελτιώνουν σημαντικά την εναέρια κυκλοφορία και καθιστούν το FIR Αθηνών ελκυστικότερο για τις διεθνείς διαδρομές.

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι πέτυχε τη συμπερίληψη των νησιών του Αιγαίου και ειδικά της Λήμνου στο νέο δίκτυο, εξέλιξη που η Τουρκία προσπαθούσε παγίως να αποτρέψει. Ωστόσο, η Αγκυρα επιχείρησε ήδη να παρουσιάσει τη συμφωνία ως σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση των πάγιων αξιώσεών της στο Αιγαίο.

Σε χθεσινό δημοσίευμά της, η Hurriyet με τίτλο «Ιστορική συμφωνία για το Αιγαίο» παραθέτει την πληροφορία ότι οι νέοι αεροδιάδρομοι στην περιοχή της Λήμνου θα βρίσκονται σε ύψος 13.000 και 14.000 ποδών, αντί 11.000 που είναι σήμερα, με αποτέλεσμα η περιοχή κάτω από αυτούς να είναι πλέον διεθνής εναέριος χώρος. Πρακτικά αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα κινούνται ελεύθερα σε αυτόν τον χώρο χωρίς η Ελλάδα να έχει δικαίωμα αντίδρασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ