Νόμιμη η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ολλανδία
Λονδίνο: Τη χρήση της ινδικής κάνναβης ως αναλγητικής ουσίας σε βαρέως πάσχοντες κατέστησε νόμιμη η ολλανδική κυβέρνηση, με ειδικό νομοσχέδιο που τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή από την αρχή της εβδομάδας.
Λονδίνο: Τη χρήση της ινδικής κάνναβης ως αναλγητικής ουσίας σε βαρέως πάσχοντες κατέστησε νόμιμη η ολλανδική κυβέρνηση, με ειδικό νομοσχέδιο που τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή από την αρχή της εβδομάδας.
Παρότι το κάπνισμα ινδικής κάνναβης είναι νόμιμο στην Ολλανδία, το κυβερνητικό παράρτημα που είναι αρμόδιο για τη φαρμακευτική χρήση της ουσίας δίσταζε διαρκώς να επιτρέψει τη χορήγησή του ως αναλγητικού, εξαιτίας του φόβου των παρενεργειών στους ασθενείς.
Ωστόσο, έπειτα από διετή έρευνα η ολλανδική κυβέρνηση ενέκρινε τη χρήση της και το παράδειγμα της αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν τώρα και άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ελβετία και το Βέλγιο.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η φαρμακευτική κάνναβη αναμένεται ότι θα αποβεί ένα πολύτιμο αναλγητικό για ασθενείς όπως εκείνους που πάσχουν από καρκίνο, AIDS ή πολλαπλή σκλήρυνση.
Η αρμόδια ολλανδική κυβερνητική επιτροπή έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με δύο φαρμακευτικές εταιρίες για την παρασκευή των φαρμάκων, τα οποία θα διατίθενται σε σκευάσματα των 5 γραμμαρίων και στην τιμή των 50 δολαρίων, περίπου.
health.in.gr
- Παράταση προθεσμιών για τη διάσωση οικοδομικών αδειών με «μπόνους» δόμησης
- Συνταγή: Μπουκατίνι με σάλτσα λεμονιού και τόνο
- Τραμπ: Αποσύρει την πρόσκληση στον Καναδά για ένταξή του στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Σύλληψη υπόπτου για τις πυρκαγιές στη Χιλή – Στους 21 οι νεκροί
- Πως η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τι θα γίνει στην Αττική

