
Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη κατά του Πάρκινσον
Σικάγο: Η τακτική λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων αποτρέπει το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων, ελαττώνοντας έτσι το ενδεχόμενο προσβολής από τη νόσο Πάρκινσον. Τα παραπάνω τονίζονται σε αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Neurology.
Σικάγο: Η τακτική λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων αποτρέπει το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων, ελαττώνοντας έτσι το ενδεχόμενο προσβολής από τη νόσο Πάρκινσον. Τα παραπάνω τονίζονται σε αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Neurology.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει μια ομάδα ερευνητών από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι μη-στεροειδείς αντιφλεγμονώδεις ουσίες όπως η ιβουπροφαίνη, η ινδομεθακίνη, η ασπιρίνη και η ναπροξένη αποδείχθηκε ότι μπορούν να ελαττώσουν έως και 45% την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου των ηλικιωμένων.
Τα συμπεράσματα της έρευνας βασίστηκαν στη σύγκριση δύο παλαιότερων μελετών, οι οποίες αφορούσαν αντίστοιχα 44.000 άνδρες και 98.000 γυναίκες. Εκ του συνόλου των συμμετεχόντων εκδηλώθηκαν συνολικά 415 περιστατικά της νόσου, ενώ η τακτική χρήση αντιφλεγμονωδών αφορούσε το 6% των ανδρών και το 4% των γυναικών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο αριθμός των Αμερικανών που θα προσβληθούν από τη νόσο Αλτσχάιμερ αναμένεται να τριπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 13,2 εκατομμύρια ασθενείς έως το έτος 2050, σε σχέση με μόλις 4,5 εκατομμύρια πασχόντων το έτος 2000.
health.in.gr
- Με Ελ Κααμπί η αποστολή του Μαρόκου για το Παγκόσμιο Κύπελλο (pic+vid)
- Tραγωδία στην Ιόνια Οδό – Ένας νεκρός και μία τραυματίας σε τροχαίο με νταλίκα και ΙΧ
- Τουλάχιστον ένας νεκρός και εργάτες με χημικά εγκαύματα μετά από ρήξη δεξαμενής σε βιομηχανία
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο – Το είχαν σκάσει από τη φυλακή
- Άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη – Ολόκληρη η Ιδρυτική Διακήρυξη
- Ολυμπιακός: Φωτογραφίες από το δείπνο του πρωταθλητή Ευρώπης (pics)