Με 80 αντιπάλους θα αναμετρηθεί ο Σβαρτσενέγκερ στην πολιτική… αρένα της Καλιφόρνια
Τουλάχιστον 80 άτομα εξέφρασαν τη θέλησή τους να αναμετρηθούν με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στη μάχη για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων. Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Εξολοθρευτή εμφανίζεται φαβορί.
28
Τουλάχιστον 80 άτομα εξέφρασαν τη θέλησή τους να αναμετρηθούν με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στη μάχη για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, το Σάββατο που πέρασε.
Παρά την πληθώρα των αντιπάλων, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Εξολοθρευτή εμφανίζεται φαβορί, καθώς είναι ο πλέον γνωστός και δημοφιλής υποψήφιος, ενώ άλλοι συμμετέχουν στην εκλογική μάχη μόνο για να δουν το όνομά τους γραμμένο στο ψηφοδέλτιο.
Μεταξύ των υπολοίπων που έθεσαν υποψηφιότητα είναι η αρθρογράφος Αριάνα Χάφινγκτον, ο Μπιλ Σάιμον, εξέχων ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας που είχε ηττηθεί από τον Ντέιβις το 2002, ο επιχειρηματίας και πρώην οργανωτής των Ολυμπιακών Αγώνων Πίτερ Ίμπεροθ και ο εκδότης «ροζ» περιοδικών Λάρι Φλιντ.
Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους δεν έχουν ουσία, παραδέχτηκε και ο νυν (δημοκρατικός) κυβερνήτης Γκρέι Ντέιβις, ο οποίος αντιμετωπίζει την ανάκληση της εντολής του και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.
Σημειώνεται ότι στις 7 Οκτωβρίου οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν δύο φορές: πρώτα για το αν ο Ντέιβις θα πρέπει να ανακληθεί και μετά για το ποιός θα πρέπει να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που καταψηφιστεί.
Οι ελπίδες των Δημοκρατικών απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Σβαρτσενέγκερ στηρίζονται στον αναπληρωτή κυβερνήτη Κρους Μπουσταμάντε, ο οποίος είναι και ο μοναδικός σημαντικός υποψήφιος του κόμματος μετά την αποχώρηση του επιτρόπου ασφαλειών της Πολιτείας, Τζον Γκαραμέντι.
Μια δημοσκόπηση των οργανισμών Time/CNN που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, πριν αποσυρθεί ο Γκαραμέντι, έφερε τον Σβαρτσενέγκερ στην κορυφή με 25% αν γίνονταν εκείνη τη στιγμή οι εκλογές. Ο Μπουσταμέντε ήρθε δεύτερος με 15%.
Φορώντας τζιν και ανοικτό πουκάμισο, ο γεννημένος στην Αυστρία Σβαρτσενέγκερ δήλωσε σε μια ομάδα ενθουσιωδών υποστηρικών του ότι θα είναι «ο κυβερνήτης του λαού». Η σύζυγός του, η Μαρία Σράιβερ, ανιψιά του δολοφονημένου προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, δήλωσε πως ο σύζυγός της θα εκπροσωπήσει «Δημοκρατικούς, Ρεπουμπλικάνους και ανεξάρτητους σε όλη την Πολιτεία».
Την εκτίμησή του ότι ο Σβαρτσενέγκερ θα «γίνει καλός κυβερνήτης» εξέφρασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους από το ράντσο του στο Τέξας, όπου βρέθηκε για το Σαββατοκύριακο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στο Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442