Συρρίκνωση της αποταμίευσης στην Ελλάδα δείχνει διεθνής έρευνα
Οι Έλληνες περιορίζουν την αποταμίευση και αποφεύγουν τις επενδύσεις. Η τάση αυτή προκύπτει από τη διεθνή έρευνα της Investment Barometer, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει η Οικονομική Καθημερινή.
37
Οι Έλληνες περιορίζουν την αποταμίευση και αποφεύγουν τις επενδύσεις. Η τάση αυτή προκύπτει από τη διεθνή έρευνα της Investment Barometer, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει η Οικονομική Καθημερινή.
Η έρευνα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο από τον όμιλο GfK σε συνεργασία με τη Wall Street Journal και παρέχει πληροφορίες για την επενδυτική συμπεριφορά των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.
Από την έρευνα φαίνεται ότι οι Έλληνες σε ποσοστό 40% δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα αποταμιεύσουν λιγότερα από όσο το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Για το σύνολο της Ευρώπης και των ΗΠΑ, το ανάλογο ποσοστό είναι μόλις 31%. Επίσης στην Ελλάδα σε ποσοστό 44% δηλώνουν ότι θα αποταμιεύσουν όσα και το προηγούμενο διάστημα, ενώ μόλις 13% δηλώνουν ότι θα αυξήσουν την αποταμίευσή τους.
Όσον αφορά τα επενδυτικά προϊόντα που προτιμούν οι Έλληνες, προκαλεί εντύπωση ότι ένας στους τρεις (33%) δηλώνει «καμιά προτίμηση σε συγκεκριμένη μορφή επένδυσης», ενώ από όσους επιλέγουν κάποια μορφή υπερτερεί η προτίμηση των τραπεζικών καταθέσεων (ταμιευτήριο και τρεχούμενοι λογαριασμοί), ακολουθούν τα ομόλογα και οι μετοχές. Χαμηλή προτίμηση σε σχέση με όσα ισχύουν διεθνώς δείχνουν οι Έλληνες για τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, τις ασφάλειες ζωής, αλλά και τα προγράμματα συνταξιοδότησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίσω στο συνεργείο ο πύραυλος του Artemis ΙI – Τον Απρίλιο η ιστορική επιστροφή της NASA στη Σελήνη
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο – Καταθέτει ο πατέρας τη Μάρθης και δικαστικοί πραγματογνώμονες
- Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του Ελ Μέντσο – Αιματηρά αντίποινα, στρατός στους δρόμους, φόβοι για ντόμινο βίας
- Όχι, δεν είναι η Τέιλορ Σουίφτ που έχεις συνηθίσει: Έτσι είναι η 36χρονη popstar χωρίς makeup και μαλλί κομμωτηρίου
- Ιράν: Μαζί με το αεροπλανοφόρο πλησιάζει η ώρα αποφάσεων για τις ΗΠΑ – Τρεις επιλογές για τον Τραμπ
- «Διπλό» των Σπερς στο Ντιτρόιτ – Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ



