Σταθερή στο 8,8% η ανεργία στην ευρωζώνη το Μάιο
Αμετάβλητη στο 8,8% παρέμεινε το Μάιο η ανεργία στην ευρωζώνη, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύθηκε οριακά, φθάνοντας στο 8,1% έναντι 8% τον Απρίλιο. Η Ελλάδα εκτιμάται ότι παραμένει στη δεύτερη θέση με 9,6%.
27
Αμετάβλητη στο 8,8% παρέμεινε το Μάιο η ανεργία στην ευρωζώνη, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύθηκε οριακά, φθάνοντας στο 8,1% έναντι 8% τον Απρίλιο.
Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, στην ευρωζώνη οι άνεργοι φτάνουν τα 12,3 εκατ. άτομα, ενώ στο σύνολο της ΕΕ τα 14,3 εκατομμύρια.
Η Ελλάδα εκτιμάται ότι παραμένει στη δεύτερη θέση, με την ανεργία να υπολογίζεται στο 9,6%, αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί τα επίσημα στοιχεία, ενώ την πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί η Ισπανία, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 11,3%.
Η διατήρηση της αρνητικής εικόνας στην αγορά εργασίας στην ευρωζώνη, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία, όπου η ανεργία έφτασε το 9,4% σε προσαρμοσμένη στα πρότυπα της Eurostat βάση.
Σημειώνεται ότι τα χαμηλότερα επίπεδα καταγράφηκαν σε Λουξεμβούργο (3,6%), Ολλανδία (3,9% τον Απρίλιο) και Αυστρία (4,3%).
Σε 12μηνη βάση οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση της ανεργίας, με το μεγαλύτερο «άλμα» να καταγράφεται σε Πορτογαλία (από 4,7% σε 7,5%), Ολλανδία (από 2,6% σε 3,9% τον Απρίλιο) και το Λουξεμβούργο.
Στον αντίποδα, πτώση εμφάνισε η ανεργία στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Φινλανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- CEV Cup: Ο Ολυμπιακός ψάχνει ανατροπή και πρόκριση στην Τσεχία
- H Amazon προχωρά σε ακόμα 16.000 απολύσεις εν μέσω κούρσας για την ΑΙ
- Η ΚΕΔΕ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων με ενός λεπτού σιγή
- Κακοκαιρία Kristin: Τι ξέρουμε για το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα
- Λεωφορείο με μαθητές συγκρούστηκε με βαν στη Χαλκιδική – Τρεις τραυματίες
- Το άλλο το ανέκδοτο με τον Δημητριάδη σας το είπα;