Συσκευή-βιοαντιδραστήρας κατά της ηπατικής ανεπάρκειας
Νέα Υόρκη: Ένα επαναστατικό μηχάνημα, που διατηρεί τους πάσχοντες από ηπατική ανεπάρκεια στη ζωή μέχρις ότου λάβουν το κατάλληλο μόσχευμα ανέπτυξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ.
Νέα Υόρκη: Ένα επαναστατικό μηχάνημα, που διατηρεί τους πάσχοντες από ηπατική ανεπάρκεια στη ζωή μέχρις ότου λάβουν το κατάλληλο μόσχευμα ανέπτυξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για ένα τύπο βιοαντιδραστήρα, ο οποίος διαθέτει την ιδιότητα να δημιουργεί ηπατικά κύτταρα, αξιοποιώντας κύτταρα του ιδίου είδους αλλά από άλλους ασθενείς τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση για οποιονδήποτε λόγο.
Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, το ήπαρ των ασθενών εξακολουθεί να λειτουργεί, προσφέροντας στην ουσία στους πάσχοντες μια μείζονος σημασίας παράταση χρόνου, ώστε να βρεθεί ο συμβατός δότης για μεταμόσχευση.
Όπως τόνισαν οι Αμερικανοί επιστήμονες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης στο πλαίσιο των εργασιών της Αμερικανικής Ένωσης Τεχνητών Εσωτερικών Οργάνων, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς, οι τελευταίοι κατάφεραν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους για χρονικό διάστημα από μία έως δύο εβδομάδες.
«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργία της συσκευής και να πραγματοποιήσουμε εκτεταμένες δοκιμές, ώστε να περισώσουμε πολύτιμο χρόνο για χιλιάδες πάσχοντες ανά την υφήλιο. Ίσως, μάλιστα, να πετύχουμε να καταστήσουμε περιττή ακόμη και την ίδια τη μεταμόσχευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442