
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Σαρανταοκτάωρη προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από τον Β τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι 27 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην ΕΕ.
37
Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από τον Β τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι 27 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην ΕΕ.
Οι επτά από τους συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία και οι υπόλοιποι 20 που παραπέμπονται για πλημμελήματα αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη. Οι 27 συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εις βάρος δύο ανηλίκων, σε βαθμό πλημμελήματος, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, προκειμένου να δικαστούν σε τακτή δικάσιμο, που θα ορισθεί.
Η κυβέρνηση για τα επεισόδια
Αναφορικά με τα επεισόδια που μερικές εκατοντάδες «βανδάλων και ανεγκέφαλων» προκάλεσαν στη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας παρατήρησε πως είχαν «επί τούτου προγραμματιστεί καταστροφές, από ανθρώπους που δεν κατάλαβαν τί σημαίνει σεβασμός του μόχθου.
Με την ιδιαίτερα προσεκτική, ακριβή και αποτελεσματική στάση της Αστυνομίας οι καταστροφές περιορίστηκαν σε δύο τετράγωνα» επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας, ενώ υπενθυμίζοντας τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί παλαιότερα στο Γκέτεμποργκ και στη Βαρκελώνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «για μας μετρά πολύ το γεγονός οτι δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής και σοβαροί τραυματισμοί».
«Οι βάνδαλοι συνελήφθησαν με όργανα καταστροφής πάνω τους, την ώρα που χωρίς καμία πρόκληση προσπαθούσαν να καταστρέψουν την περιουσία ιδιωτών» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- ΠΑΟΚ: Ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πότε θα προσαυξάνεται η σύνταξη

