
Ειδικό όργανο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αττική
Τη σύσταση οργάνου που θα παρακολουθεί τα δεδομένα που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών αποφάσισε το αρμόδιο διυπουργικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.
71
Τη σύσταση οργάνου που θα παρακολουθεί τα δεδομένα που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών αποφάσισε το αρμόδιο διυπουργικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε την Τετάρτη με τη συμμετοχή των τεσσάρων νομαρχών Αττικής και υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.
Το εν λόγω όργανο θα απαρτίζεται από τον γγ Πολιτικής Προστασίας, τον γγ Περιφέρειας Αττικής, τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και τους τέσσερις νομάρχες Αττικής.
Κατά την έκτακτη αυτή σύσκεψη εκφράστηκε η ανησυχία για την όλο και μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών μετά το 2000. Ειδικότερα, το 2003 εκδηλώθηκαν στο νομό Αττικής 76 πυρκαγιές έναντι 63 το 2000, 37 το 2001 και 43 το 2002.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως ο καθαρισμός των δασικών εκτάσεων και των χωματερών, έχουν εκταμιευθεί προς τους δήμους 6,5 δισ. δραχμές, εκ των οποίων 1,5 δισ. είναι για τους δήμους της Αττικής. Από τις 17 Ιουνίου έχουν δημιουργηθεί 10 μεικτά κλιμάκια, με επικεφαλής τον Στρατό, που περιπολούν στα δάση και τις περιαστικές περιοχές της Αττικής, ενώ πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ χωρίς μπλούζα, το «πονηρό» πλάνο και η αντίδραση της Βικτόρια
- Τραμπ προς Κογκρέσο: Οι εχθροπραξίες στο Ιράν «έχουν τερματιστεί» – Κρύβεται στην εκεχειρία για να αποφύγει έλεγχο
- «Μαγνήτης» ο Ιγκόρ Τιάγκο της Μπρέντφορντ, τέσσερις οι μνηστήρες
- Το Τσερνόμπιλ είναι ο ραδιενεργός «Κήπος της Εδέμ» για τους γκρίζους λύκους
- Γιατί ο Μπάφετ δεν πιστεύει στην αγορά για χάρη… της αγοράς
- Μπραντ Πιτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κίλιαν Μέρφι: Ο Έλληνας «παπαράτσι των σταρ» σπάει τη σιωπή του
