Aλκοτέστ εν πλω και πρόστιμα κατά βούληση από τους άνδρες του Λιμενικού
Εντείνονται οι έλεγχοι αλκοτέστ στους κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών εν όψει της θερινής περιόδου. Τους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι θα επιβάλλουν πρόστιμα κατά βούληση. Όσο για τα όρια, έγιναν πιο αυστηρά.
Εντείνονται οι έλεγχοι αλκοτέστ στους κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών εν όψει της θερινής περιόδου. Τους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι θα επιβάλλουν πρόστιμα κατά βούληση. Όσο για τα όρια, έγιναν σαφώς πιο αυστηρά.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Τετάρτης, τα όρια έχουν μειωθεί από 0,40 σε 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Όσοι κυβερνήτες σκαφών συλλαμβάνονται να έχουν καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες θα υποχρεώνονται να δένουν το σκάφος τους και να πληρώνουν πρόστιμο.
Σχετικά με το πρόστιμο, αυτό κυμαίνεται από 147 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 29.347 ευρώ, σε περίπτωση που ο χειριστής του σκάφους θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των επιβαινόντων ή προκαλέσει ζημιές στο λιμάνι.
Η εφαρμογή των αλκοτέστ άρχισε το 1999. Από τα στοιχεία του 2001 διαπιστώθηκε ότι ένας στους τρεις κυβερνήτες επαγγελματικών θαλαμηγών είχε πιει πάνω από το επιτρεπτόμενο όριο. Ωστόσο, το 2002 μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των παραβατών. Συγκεκριμένα, σε 755 ελέγχους διαπιστώθηκαν μόλις δύο παραβάσεις.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.