Διχάζει το κοινό των Καννών η τελευταία ταινία του Μίκαελ Χάνεκε
Με ανάμεικτες αντιδράσεις υποδέχθηκε το κοινό των Καννών την τελευταία ταινία του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε Η ώρα του Λύκου την Τρίτη. Την ταινία -η έβδομη που προβάλλεται στην Κρουαζέτ- παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
38
Με ανάμεικτες αντιδράσεις υποδέχθηκε το κοινό των Καννών την τελευταία ταινία του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε Η ώρα του Λύκου την Τρίτη. Την ταινία -η έβδομη που προβάλλεται στην Κρουαζέτ- παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
Πάντως, η ταινία δεν είναι υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα, αφού ένας από τους πρωταγωνιστές της είναι ο Πατρίς Σερό, ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.
Κάποτε ο Χάνεκε, μιλώντας στην έναρξη ενός αφιερώματος σε ταινίες του, είχε πει: «Απολαύστε ένα ενοχλητικό απόγευμα». Κάπως έτσι ένιωσε το κοινό το απόγευμα της Τρίτης, στην προβολή της Ώρας του Λύκου. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας (Ιζαμπέλ Ιπέρ, Πατρίς Σερό και τα δυό παιδιά τους), που πηγαίνουν στο εξοχικό τους.
Όταν φθάνουν, ανακαλύπτουν ότι το σπίτι τους έχει καταληφθεί από μια άλλη οικογένεια εξαιτίας ενός φοβερού γεγονότος που έχει συμβεί στον κόσμο, χωρίς όμως ποτέ ο θεατής να μαθαίνει ποια είναι αυτή η καταστροφή. Στη συνέχεια, ο πατέρας πεθαίνει και τα άλλα τρία μέλη της οικογένειας ξεκινούν ένα βασανιστικό ταξίδι, για να επιστρέψουν στο Παρίσι και στην ασφάλεια.
Ο Αυστριακός σκηνοθέτης δήλωσε ότι ήθελε να αποφύγει τα κλισέ των καταστροφολογικών ταινιών και να δείξει πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί ο επίπλαστος χαρακτήρας του σημερινού πολιτισμού. «Απέφυγα να περιγράψω την καταστροφή. Αλλά πώς θα σου φαινόταν εσένα, αν μια ημέρα η βρύση δεν έβγαζε πια νερό;» είπε ο σκηνοθέτης μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με το Reuters, εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες των δύο παιδιών, ειδικά του 10χρονου Λουκάς Μπισκόμπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έξι φορές έχει νοσηλευτεί ο άνδρας που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών σε πλοίο για την Κρήτη
- Παναγόπουλος: Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΓΣΕΕ – Είμαι ελεγχόμενος, όχι κατηγορούμενος
- Πώς οι σκύλοι – βοηθοί αλλάζουν τη ζωή των παιδιών με αυτισμό
- Σολμπάκεν: «Βασικός κόντρα στην Ελβετία ο Χάαλαντ»
- Βία και παραβατικότητα ανηλίκων: Τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα υποστηρίζει ο ένας στους δύο
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΗ’)
- Μεγαλώνοντας σε αίρεση: Όταν ο «νόμος του Θεού» έγινε τρόμος
- Ο Σπανούλης στο… στόχαστρο της Αρμάνι Μιλάνο – Ο ρόλος του Σταυρόπουλου και η απόφαση του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442