27

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τροπολογία που θα αφορά στην επιβίωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και θα προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας συρρικνωμένης εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των θυγατρικών της, Ολυμπιακή Αεροπλοϊα και Μακεδονικές Αερογραμμές.

Όσοι υπάλληλοι μεταφερθούν στην νέα εταιρεία θα εργάζονται με τους όρους που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά. Υπενθυμίζεται ότι έχουν παγώσει προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και των σωματείων των πιλότων και όπως όλα δείχνουν η χρυσή τομή είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Ειδικότερα, τα σωματεία των πιλότων διαφωνούν με τους όρους εργασίας που προτείνει η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, ενώ στο προσκήνιο αναμένεται να κληθεί για συζητήσεις και το σωματείο των αεροσυνοδών-φροντιστών.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Χρήστος Βερελής θα έχει συναντήσεις με την αρμόδια επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λογιόλα ντε Παλάθιο, στο περιθώριο του Ατυπου Συμβουλίου των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ.

Με βάση το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη σωτηρία της ΟΑς, η νέα εταιρεία θα απασχολήσει σημαντικό μέρος του ιπτάμενου προσωπικού με όρους αντίστοιχους των διεθνών ανταγωνιστών της, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, ενώ θα αγοράσει ή θα υπομισθώσει με όρους ελεύθερης αγοράς τα αεροπλάνα της παλαιάς ΟΑ και των θυγατρικών της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ