«Καμπανάκι» του Π.Ψωμιάδη προς τον Ν.Χριστοδουλάκη για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη
«Σήμα κινδύνου» για την ανεργία στη συμπρωτεύουσα απηύθυνε την Πέμπτη ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. «Η ανεργία χτύπησε κόκκινο» τόνισε.
71
«Σήμα κινδύνου» για την ανεργία στη συμπρωτεύουσα απηύθυνε την Πέμπτη ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. Αίτημά του η ένταξη της Θεσσαλονίκης στη Γ Ζώνη Κινήτρων του νόμου 2601/98.
Επικαλούμενος και την ανάλογη θέση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε την άρση της αδικαιολόγητης -όπως λέει- εξομοίωσης Αθήνας-Θεσσαλονίκης στην ίδια ζώνη υψηλής ανάπτυξης. Στην επιστολή του -μεταξύ άλλων- ανέφερε:
«Όπως γνωρίζετε κ. υπουργέ, ο αναπτυξιακός νόμος 2601/98 είχε αφήσει το νομό Θεσσαλονίκης εκτός ζωνών ουσιαστικών κινήτρων, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη αποβιομηχάνιση της περιοχής μας, τόσο με το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων όσο και με τη μετανάστευση άλλων επιχειρήσεων στο εξωτερικό (Βουλγαρία, ΠΓΔΜ), αλλά και στο εσωτερικό (Κιλκίς), καθώς και την επαπειλούμενη συρρίκνωση των εναπομεινάντων παραγωγικών μονάδων».
»Εκφράζοντας την αγωνία, τον προβληματισμό και τη βούληση των παραγωγικών φορέων του νομού, όπου η ανεργία χτύπησε κόκκινο, φτάνοντας στο 24% και στις νεαρές ηλικίες σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά, ζητούμε, εν όψει του κοινοβουλευτικού διαλόγου για την αναθεώρηση του σχετικού νόμου, ο νέος νόμος να λειτουργήσει ως το σημαντικότερο εργαλείο στην πορεία για την περιφερειακή σύγκλιση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- LIVE: Ίντερ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Νιούκαστλ – Καραμπάγκ
- Κρήτη: «Αθάνατη Ελληνίδα μάνα» ζητάει τα ρέστα από καθηγητή που έκοψε το γιο της γιατί αντέγραψε από το AI
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ 4-1: Πανηγυρικά στους «16» οι «Ροχιμπλάνκος» με χατ-τρικ του Σόρλοθ
- Ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για μη αλλαγή συνόρων στην Ουκρανία και άμεση κατάπαυση του πυρός
- Ιράν: Θα κάνουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ, μόνο εάν δοθεί προτεραιότητα στη διπλωματία