Και διά του απλού αγγίγματος η μετάδοση του ιού της άτυπης πνευμονίας
Η άτυπη πνευμονία ίσως μεταδίδεται και με το άγγιγμα μολυσμένων από τον ιό αντικειμένων, σύμφωνα με τα νεότερα συμπεράσματα. Οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέληξαν στην άποψη ότι ο ιός είναι πιο ανθεκτικός από ό,τι πιστευόταν.
38
Η άτυπη πνευμονία ίσως μεταδίδεται και με το άγγιγμα μολυσμένων από τον ιό αντικειμένων, σύμφωνα με τα νεότερα συμπεράσματα των ερευνών. Οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέληξαν στην άποψη ότι ο ιός είναι πιο ανθεκτικός από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι έρευνες κατέδειξαν ότι o συγκεκριμένος θανατηφόρος ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός για τέσσερις ώρες πάνω σε επιφάνειες και για τέσσερις ημέρες στα ανθρώπινα κόπρανα.
Επίσης, μπορεί να επιβιώσει επ αόριστον σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός και δεν καταστρέφεται ούτε εάν καταβρεχθεί με απολυμαντικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την απολύμανση μολυσμένων περιοχών.
Τα νέα συμπεράσματα ενισχύουν την άποψη ότι η διάδοση του ιού σε ένα ολόκληρο συγκρότημα πολυκατοικιών του Χονγκ Κονγκ έγινε μέσω των υπονόμων της πόλης, που παρουσίαζαν διαρροές. Στην περίπτωση αυτή μολύνθηκαν 300 άτομα, ενώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Χονγκ Κονγκ 184 άτομα έχουν βρει το θάνατο από το SARS.
Στην Κίνα, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 206, ενώ τη Δευτέρα αναφέρθηκαν 160 νέα κρούσματα. Παγκοσμίως, 446 άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό της άτυπης πνευμονίας.
Εκπρόσωπος του ΠΟΥ εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι το εμβόλιο θα βρεθεί πριν η ασθένεια αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά.
Οι αρχές του Πεκίνου, πάντως, έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της κινεζικής πρωτεύουσας για άλλες δύο εβδομάδες, για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας. Επίσης, 150.000 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
- Υπόθεση Έπσταϊν: Στο στόχαστρο ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ – «Είναι παθολογικός ψεύτης» λένε οι Δημοκρατικοί
- Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, λέει ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
- Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα
- Γυναίκες ξαναγράφουν την ιστορία στη Wikipedia: Ένας αγώνας ενάντια στην ανισότητα
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Η επιστήμη γνωρίζει γιατί ξεχνάμε εύκολα τα ονόματα κάποιων
- Κυπριακό χωριό πουλήθηκε σε ισραηλινή εταιρεία – Οι περιβαλλοντικοί και πολιτικοί προβληματισμοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442