Δύο άγνωστα έργα Γκόγια βγαίνουν σε δημοπρασία από ισπανικό οίκο
Δύο πίνακες που αποδίδονται με σιγουριά στον Γκόγια ανακάλυψαν σε σπίτι της Μαδρίτης άνθρωποι του οίκου δημοπρασιών Subastas Alcala. Ο οίκος σκοπεύει να βγάλει τους δύο πίνακες σε δημοπρασία και η τιμή τους αναμένεται να φτάσει τα πέντε εκατ. ευρώ.
38
Δύο πίνακες που αποδίδονται με σιγουριά στον Γκόγια ανακάλυψαν σε σπίτι της Μαδρίτης άνθρωποι του ισπανικού οίκου δημοπρασιών Subastas Alcala. Ο οίκος σκοπεύει να βγάλει τους δύο πίνακες σε δημοπρασία και η τιμή τους αναμένεται να φτάσει τα πέντε εκατ. ευρώ.
Αν και δεν φέρουν την υπογραφή του ζωγράφου, οι ειδικοί του οίκου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρώιμα έργα το Γκόγια που χρονολογούνται γύρω στο 1787.
Σύμφωνα με το BBC, μόνο ένας ειδικός από το εξωτερικό διαφώνησε όταν ρωτήθηκε για την αυθεντικότητα των έργων, ενώ το Μουσείο Πράδο, στο οποίο φιλοξενούνται πολλά γνωστά έργα Γκόγια, δεν εξέφρασε άποψη σχετικά με το θέμα.
Όπως και να έχει, η δημοπρασία των δύο έργων είναι προγραμματισμένη για το Μάιο, αφού εκτεθούν στο κοινό για δύο εβδομάδες.
Από τον οίκο πάντως τονίστηκε ότι η κυβέρνηση μάλλον δεν θα αφήσει να φύγουν τα έργα έξω από τη χώρα λόγω της εθνικής τους σημασίας. Ο Φρανθίσκο Γκόγια θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Ισπανίας και πρώιμος μοντερνιστής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Ακρίβεια: Ο πόλεμος… στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Οι ανατιμήσεις βάζουν «φωτιά» στην τσέπη
- Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα σε ΑΤΜ και επαγγελματικό αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442