Θύματα σωματικής και ψυχικής βίας οι νοσοκόμες στον Καναδά
Νέα Υόρκη: Θύματα επιθετικής συμπεριφοράς από τους ασθενείς, καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συναδέλφους τους πέφτουν συχνά οι νοσηλεύτριες στα υγειονομικά κέντρα του Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Health Policy.
Νέα Υόρκη: Θύματα επιθετικής συμπεριφοράς από τους ασθενείς, καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συναδέλφους τους πέφτουν συχνά οι νοσηλεύτριες στα υγειονομικά κέντρα του Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Health Policy.
Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του καναδικού Πανεπιστημίου Alberta μεταξύ περισσότερων από 9.000 νοσηλευτριών της χώρας, πολλές από αυτές ομολόγησαν ότι είχαν δεχτεί κάποιας μορφής επιθετική συμπεριφορά σε αρκετές από τις εφημερίες τους.
Τα πιο συχνά θύματα ήταν οι νοσοκόμες που απασχολούνταν στα επείγοντα περιστατικά καθώς και στα χειρουργεία.
Για παράδειγμα, περίπου το 25% των νοσηλευτριών των χειρουργείων ανέφεραν ότι είχαν υποστεί σωματική επίθεση από ασθενείς, ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε και το 22% των νοσηλευτριών στα επείγοντα περιστατικά και το 20% των απασχολούμενων σε ψυχιατρικές μονάδες.
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έρευνας, οι ασθενείς αποτελούσαν την πηγή του 95% των κρουσμάτων σωματικής βίας σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού των επειγόντων περιστατικών, των ψυχιατρικών μονάδων και των χειρουργείων.
Ωστόσο, παρότι πολλές νοσοκόμες υφίσταντο συχνές σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τους άνδρες συναδέλφους τους, σπάνια προέβαιναν σε καταγγελία του περιστατικού.
«Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό και θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες, καθώς οι συγκεκριμένες γυναίκες παράγουν σημαντικό έργο και δεν θα πρέπει αν υφίστανται κανενός είδους βίαιη αντιμετώπιση», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που πραγματοποίησαν τη μελέτη.
health.in.gr
- Betsson: Μια ξεχωριστή προσφορά με 220 δώρα* χωρίς κατάθεση + ένα Γύρισμα στον τροχό
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Κοπεγχάγη
- LIVE: Καραμπάγκ – Άγιαξ
- Δικαστικό «πράσινο φως» για το άνοιγμα των αρχείων Έπσταϊν — Ξεκινά η δημοσιοποίηση χιλιάδων σελίδων
- Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της
- Τραμπ: Είχε τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για την Ουκρανία
