
Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα την ανασυγκρότηση της υπαίθρου
Οι δράσεις της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου συζητήθηκαν στη Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εννέα αρμόδιοι υπουργοί.
30
Οι δράσεις της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου συζητήθηκαν στη Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εννέα αρμόδιοι υπουργοί.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του αγροτικού πληθυσμού και αποφασίστηκε η διοικητική μεταφορά των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) από το υπουργείο Γεωργίας στο υπουργείο Παιδείας.
Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού το υπουργείο Γεωργίας θα επικεντρωθεί στον τομέα της κατάρτισης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού.
Ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Δρυς, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι με την παρέμβαση αυτή δεν θα θιγούν τα προγράμματα σπουδών των παρεχόμενων ειδικοτήτων και ότι οι τρεις γεωργικές σχολές -Ιωαννίνων, Λάρισας και Μεσσαράς Κρήτης- παραμένουν στην ευθύνη του υπουργείου του.
Επιπλέον, αναβαθμίζεται ο Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο την κατάρτιση 5.500 νέων αγροτών εντός του 2003. Παράλληλα, εντός του έτους θα τεθεί σε εφαρμογή η τηλεφωνική γραμμή για την άμεση ενημέρωση των αγροτών.
Στη Διυπουργική Επιτροπή αποφασίστηκε επίσης να εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα ενημέρωσης και εξοικείωσης των αγροτών στα νέα δεδομένα, με στόχο την ομαλή προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη: Χαλάζι και θυελλώδεις βοριάδες στο Ηράκλειο – Πλοία δεν κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι
- Τρομερή Μαρία Στρατουδάκη: Δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων νεανίδων
- Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Κοστιούκ: Θρίαμβος με πολιτικό βάρος στη Μαδρίτη και παγωμένη ατμόσφαιρα στον τελικό με την Αντρέεβα
- Λαμία: Θύμα άγριας επίθεσης 13χρονη από ανήλικη – Την έριξε στο οδόστρωμα και την κλώτσαγε
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη


