Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 8o
Φωτιές ειρήνης ανάβουν στα Κατεχόμενα – Την παραίτηση Ντενκτάς αξιώνουν οι Τουρκοκύπριοι

Φωτιές ειρήνης ανάβουν στα Κατεχόμενα – Την παραίτηση Ντενκτάς αξιώνουν οι Τουρκοκύπριοι

Την παραίτηση του Ντενκτάς αξίωσαν Τουρκοκύπριοι στη διάρκεια διαδήλωσης στο κατεχόμενο Δίκωμο, όπου άναψαν φωτιά που θα καίει ως τις 28 Φεβρουαρίου. Οι φωτιές έχουν ανάψει και στα κατεχόμενα χωριά Αργάκι και Εληά της Μόρφου από τον περασμένο μήνα.

38

Την παραίτηση του Ραούφ Ντενκτάς αξίωσαν Τουρκοκύπριοι στο κατεχόμενο Δίκωμο, όπου άναψαν φωτιά που θα καίει έως τις 28 Φεβρουαρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της ειρήνης και της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Οι φωτιές έχουν ανάψει και στα κατεχόμενα χωριά Αργάκι και Εληά της περιοχής Μόρφου από τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση στο Δίκωμο ήταν «Ντενκτάς παραιτήσου», «Το μέλλον μας είναι η λύση και η ειρήνη», «Εδώ και τώρα ειρήνη», «Από το 1974 μέχρι σήμερα 54 χιλιάδες άνεργοι» κ.λπ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρισλί», τα Ηνωμένη Έθνη προσανατολίζονται σε αύξηση του ποσοστού εδάφους που θα επιστραφεί στους Ελληνοκυπρίους, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός που θα επιστρέψει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Η εφημερίδα δεν αποκλείει ακόμη και την έλευση του Κόφι Ανάν στην Κύπρο, εντός του Φεβρουαρίου, εάν απορριφθεί το νέο αναθεωρημένο έγγραφο, το οποίο αναμένεται ότι θα καταθέσει στις επόμενες ημέρες.

Η «Κιπρισλί» γράφει ακόμη ότι στις συνομιλίες ο Αλβαρο ντε Σότο ζήτησε από τους Κληρίδη και Ντενκτάς να του υποβάλουν δύο διαφορετικά σημειώματα, στα οποία θα καταγράφουν τις αλλαγές που επιθυμούν επί του σχεδίου Ανάν και τις παραχωρήσεις, στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο κ. Ντε Σότο είχε συνάντηση με τον Γλαύκο Κληρίδη χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων. Η τακτική συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς θα γίνει τη Δευτέρα και, όπως δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, οι συνομιλίες θα μπουν στη φάση του «πάρε-δώσε».

Ο Γλαύκος Κληρίδης μιλώντας στην εφημερίδα Νέος Τύπος εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού μέσα στον χρόνο και δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει η κατάθεση ενός τρίτου σχεδίου, το οποίο μάλιστα θα είναι πιο κοντά στο τελικό κείμενο της λύσης.

Προσέθεσε, επίσης, ότι ο Κόφι Ανάν δεν μπορεί να αλλάξει την ισορροπία του σχεδίου του και επομένως παραχωρήσεις στη μια πλευρά σημαίνουν ανταλλάγματα στην άλλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies