Απορροφητική χτένα καταπολεμά τις ψείρες
Λονδίνο: Μια ειδική, απορροφητική χτένα, που απαλλάσσει τα παιδιά από τις ψείρες κατασκεύασε πρόσφατα ένας Δανός καθηγητής Λυκείου, ισχυριζόμενος ότι είναι πιο αποτελεσματική ακόμη και από τα αντίστοιχα σαμπουάν.
Λονδίνο: Μια ειδική, απορροφητική χτένα, που απαλλάσσει τα παιδιά από τις ψείρες κατασκεύασε πρόσφατα ένας Δανός καθηγητής Λυκείου, ισχυριζόμενος ότι είναι πιο αποτελεσματική ακόμη και από τα αντίστοιχα σαμπουάν.
Η εν λόγω χτένα συνδέεται στο ακροφύσιο μιας συσκευής αναρρόφησης – παρόμοια με ηλεκτρική σκούπα – και απορροφά τα μικροσκοπικά έντομα στο εσωτερικό της.
«Η συγκεκριμένη χτένα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα σπρέι ή τα σαμπουάν που κυκλοφορούν στο εμπόριο για τον απλό λόγο ότι οι ψείρες έχουν αναπτύξει μεγάλη αντοχή στα εν λόγω φαρμακευτικά προϊόντα», λέει χαρακτηριστικά ο Δανός καθηγητής Κάρστεν Χέγκχολμ.
Οι ψείρες αποτελούν κοινότοπο φαινόμενο σε πολλά σχολεία της Ευρώπης και οι ειδικοί συνιστούν το τακτικό λούσιμο και χτένισμα των παιδιών, ώστε να μετριάζονται οι πιθανότητες μετάδοσης του ενοχλητικού εντόμου.
Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνονται ολοένα και πιο αναποτελεσματικά.
Η ειδική χτένα του Δανού καθηγητή έχει ήδη κατοχυρωθεί ως πατέντα και αναμένει την έγκριση του αρμόδιου υγειονομικού φορέα της χώρας.
health.in.gr
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
