
Επανεξετάζει το κόστος των νοσηλίων το υπουργείο Υγείας
Την ανακοστολόγηση όλων των ιατρικών πράξεων, καθώς τα νοσήλια παραμένουν υποτιμιμένα από το 1992, προανήγγειλε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στη διάρκεια απάντησης σε επερώτηση της ΝΔ για την απορρόφηση πόρων από το ΓΚΠΣ για την Υγεία.
53
Την ανακοστολόγηση όλων των ιατρικών πράξεων προανήγγειλε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στη διάρκεια απάντησης σε επερώτηση της ΝΔ για την απορρόφηση πόρων από το ΓΚΠΣ για τον τομέα της Υγείας.
Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «γελοία νοσήλια», θέση με την οποία συμφώνησε ο υφυπουργός Υγείας, Έκτορας Νασιώκας.
Ο κ. Νασιώκας παραδέχθηκε ότι τα νοσήλια παραμένουν υποτιμημένα από το 1992, και σημείωσε ότι «τώρα θα ανακοστολογηθούν όλες οι ιατρικές πράξεις». Ανέφερε, δε, ότι πρόκειται για ένα συνολικό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.
Κοινή ήταν, ακόμη, η διαπίστωση ότι οι δαπάνες για την Υγεία ανέρχονται σε 46% για τον ιδιωτικό τομέα, έναντι 54% για τον δημόσιο. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ έκαναν λόγο για έξοδα ύψους 1.600 – 2.000 ευρώ ετησίως για κάθε νοικοκυριό, και χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το πρόβλημα της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, προς όφελος του ιδιωτικού.
Εξάλλου, απαντώντας στις καταγγελίες της ΝΔ ότι μόνο το 2% των κονδυλίων του ΓΚΠΣ έχει απορροφηθεί για το χώρο της Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Κώστας Στεφανής, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τους ρυθμούς αύξησης της απορροφητικότητας δεν πρόκειται να χαθούν χρήματα.
Αναφερόμενος στα χρέη των νοσοκομείων, για τα οποία η ΝΔ υποστήριξε ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2003 θα πλησιάζουν τα 290 δισ. ευρώ, ο υπουργός Υγείας απέδωσε το πρόβλημα στην καθυστέρηση των πληρωμών απο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στεφανής παραδέχθηκε πως «υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας», και ανέφερε ότι «έτσι όπως λειτουργεί το δημόσιο σύστημα δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τίποτε ριζικά». Πάντως, εξήγγειλε κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία τους προσεχείς μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό την Κυριακή, με βοριάδες, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα πέσει χιόνι
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Πώς λειτουργεί η φάμπρικα με τα πέτσινα πτυχία
- Πώς ο Banksy «φύτεψε» μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το νέο του άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου;
- Τι είναι το stack dating και πως επηρεάζει τα ραντεβού;
- Οι νεότεροι θαυμαστές του Sex and the City θεωρούν την Κάρι Μπράτσο «ναρκισσίστρια»



