
Κανένας συμβιβασμός στο θέμα των εκβιασμών διαμήνυσε ο πρωθυπουργός
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των θεμάτων των εκβιασμών και του ποδοσφαίρου, χωρίς δισταγμούς ή ταλαντεύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη.
53
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των θεμάτων των εκβιασμών και του ποδοσφαίρου, χωρίς δισταγμούς ή ταλαντεύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη.
Όπως μετέδωσαν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ο Κ.Σημίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποθέσεις των εκβιασμών και της κρίσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί ενεργά απέναντι σε αυτές τις εστίες απαξίωσης, προκειμένου να εξαλειφθούν.
«Ο κοινωνικός χώρος που ανέχεται και καλλιεργεί αυτά τα φαινόμενα είναι αυτός που στήριξε την επτάχρονη
δικτατορία» σημείωσε ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η πλήρης εξυγίανση, το ταχύτερο δυνατόν.
«Δεν κάνουμε διάλογο με κανέναν παράγοντα του ποδοσφαίρου. Έχουμε την πλήρη κάλυψη του Υπουργικού Συμβουλίου και του πρωθυπουργού προσωπικά, ο νόμος έχει ψηφιστεί με δική μας πρωτοβουλία και είχα προσωπικά την ευθύνη της σύνταξής του και της ψήφισής του», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πρόγραμμα 12 σημείων
Επίσης, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2003.
Τέθηκαν 12 στόχοι, για τους οποίους ο Κ.Σημίτης επισήμανε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός του τρέχοντος εξαμήνου, παράλληλα με την άσκηση της ελληνικής προεδρίας.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η Ολυμπιακή προετοιμασία, το ΓΚΠΣ, και τα θέματα καθημερινότητας του πολίτη, που σχετίζονται με τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της απασχόλησης.
Με αφορμή τις επικρίσεις της ΝΔ περί διαφθοράς και για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης καθημερινά, ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να διαλευκάνουν και να αντιμετωπίσουν όλα τα θέματα αρμοδιότητάς τους που προκύπτουν, καθώς και να προχωρούν σε θετικές παρεμβάσεις.
«Το έργο μας ακυρώνει κάθε προσπάθεια δυσφήμισης εκ μέρους της ΝΔ και πρέπει να το προβάλλουμε» τόνισε.
Επιπλέον, ο Κώστας Σημίτης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Εν αναμονή νέου σχεδίου Ανάν
Εξάλλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι ενδέχεται να κατατεθεί νέο σχέδιο επίλυσης του πολιτικού ζητήματος της Κύπρου από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, το οποίο θα βασίζεται στα σημεία που έχουν ήδη τεθεί κατά τις απευθείας συνομιλίες του Γλ.Κληρίδη με τον Ρ.Ντενκτάς.
Ωστόσο με δεδομένη την αδιαλλαξία Ντενκτάς, ο πρωθυπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι πιθανότητες κατάληξης σε συμφωνία έως τις 28 Φεβρουαρίου είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
«Πρέπει να ετοιμαστούμε γι αυτήν την περίπτωση, που είναι άγνωστο αν και πότε θα υποβληθεί το νέο σχέδιο Ανάν, και θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε το τρίτο σχέδιο να είναι καλύτερο από το δεύτερο» είπε ο Κ.Σημίτης.
Κοινή γραμμή της ΕΕ για το Ιράκ
Αναφερόμενος στην κρίση με το Ιράκ, ο πρωθυπουργός εξέφρασε εκ νέου την άποψη ότι υπάρχει ανάγκη διαμόρφωσης μιας ενιαίας στάσης της ΕΕ απέναντι στο ζήτημα.
Σημείωσε, δε, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, ο οποίος του επισήμανε πως θα προσπαθήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενιαίας γραμμής της ΕΕ, παράλληλα, όμως, του εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με τις τοποθετήσεις άλλων μελών της ΕΕ αναφορικά με το Ιράκ και το Μεσανατολικό.
Ο Κ.Σημίτης υπογράμμισε ότι η ελληνική προεδρία εργάζεται για την ειρηνική επίλυση του ζητήματος, και έκανε μνεία στην συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, μετά από την υποβολή της έκθεσης από τους επιθεωρητές όπλων στο Ιράκ.
«Χρειαζόμαστε μια λύση που να μην οδηγεί σε πόλεμο, και άρα δυο δυνατότητες διεξόδου προβάλλουν: είτε αλλαγή του καθεστώτος, είτε διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου ελέγχου της συμπεριφοράς του Ιράκ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό την Κυριακή, με βοριάδες, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα πέσει χιόνι
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Πώς λειτουργεί η φάμπρικα με τα πέτσινα πτυχία
- Πώς ο Banksy «φύτεψε» μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το νέο του άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου;
- Τι είναι το stack dating και πως επηρεάζει τα ραντεβού;
- Οι νεότεροι θαυμαστές του Sex and the City θεωρούν την Κάρι Μπράτσο «ναρκισσίστρια»



