
Στοιχεία για την εισβολή των Χετταίων στη Μ.Ανατολή έφερε στο φως ανασκαφή
Σημαντικά στοιχεία για την εισβολή των Χετταίων στη Μ.Ανατολή και την κατάκτηση της περιοχής περί το 1340 π.Χ. αποκαλύπτουν αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στην αρχαία πόλη Κάτνα, 200 χλμ. βορείως της Δαμασκού στη Συρία.
53
Σημαντικά στοιχεία για την εισβολή των Χετταίων στη Μ.Ανατολή και την κατάκτηση της περιοχής περί το 1340 π.Χ. αποκαλύπτουν αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στην αρχαία πόλη Κάτνα, 200 χλμ. βορείως της Δαμασκού στη Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα την Τρίτη, στη διάρκεια ανασκαφής στα ερείπια ανακτόρου ηλικίας 3.800 ετών, εντοπίστηκαν άγνωστα διπλωματικά και διοικητικά κείμενα, χαραγμένα σε πήλινες πινακίδες, σε γλώσσα άγνωστη μέχρι σήμερα.
Εκτιμάται ότι η γλώσσα, που χρησιμοποιήθηκε για τα κείμενα αυτά, είναι ένα μίγμα σημιτικής και μιας δεύτερης από την περιοχή της ανατολικής Τουρκίας και του Καυκάσου.
Στις πήλινες πινακίδες καταγράφεται πλήρως η κατάκτηση της περιοχής από τους Χετταίους, οι οποίοι κατάφεραν να αποδυναμώσουν τους Αιγύπτιους, που βρίσκονταν κοντά στην Παλαιστίνη, αλλά και να θέσουν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός νέου κράτους: του ισραηλινού.
Επιπλέον, από τα ευρήματα αποκαλύπτονται πληροφορίες για οικονομικά και νομικά θέματα της εποχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς σε Γεωργιάδη: Είστε η μόνη κυβέρνηση που πανηγυρίζει γιατί παραπέμπουν στελέχη της στη Δικαιοσύνη
- Μπομπ Ντίλαν: Ανακοίνωσε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Νέα πρόσκληση για τα Σχέδια Αστικής Ανθεκτικότητας στους Δήμους
- Βασίλης Κόκκαλης: Παραιτείται από βουλευτής
- O Γκουαρδιόλα υποστηρίζει… Ελβετία στον τελικό του Μουντιάλ
- Πάρος: Οργή με βίντεο που δείχνει σερβιτόρο να γεμίζει ποτήρια πελατών μέσα στη θάλασσα




