Το αγροτικό εισόδημα θα αυξηθεί με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, λέει ο Φραντς Φίσλερ
Θετικές επιπτώσεις για το εισόδημα των Ευρωπαίων αγροτών θα έχουν οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ που θα υιοθετηθούν στις 22 Ιανουαρίου, υποστηρίζει ο αρμόδιος για τη Γεωργία επίτροπος Φραντς Φίσλερ.
27
Θετικές επιπτώσεις για το εισόδημα των Ευρωπαίων αγροτών θα έχουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που θα υιοθετηθούν στις 22 Ιανουαρίου, υποστηρίζει ο αρμόδιος για τη Γεωργία επίτροπος Φραντς Φίσλερ.
Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έξι μελετών για τις επιπτώσεις της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ (δύο μελέτες διενεργήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και τέσσερις μελέτες από εταιρείες συμβούλων για λογαριασμό της Επιτροπής), ο κ. Φίσλερ είπε ότι σε γενικές γραμμές με τις νέες ρυθμίσεις το αγροτικό εισόδημα στην ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,75% μέχρι το 2009.
Η νέα τροποποιημένη πρόταση της Επιτροπής για την ΚΑΠ θα υιοθετηθεί στις 22 Ιανουαρίου και θα συζητηθεί στο πρώτο επί ελληνικής προεδρίας Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας στις 27 Ιανουαρίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την ΚΑΠ μέχρι το τέλος της ελληνικής προεδρίας.
Όπως είπε ο κ. Φίσλερ, η αποσύνδεση της πριμοδότησης από την παραγωγή δεν θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη της παραγωγής και οι προτάσεις της Επιτροπής θα βελτιώσουν την ισορροπία των αγορών. Υποστήριξε ακόμη ότι η μείωση των εισοδηματικών ενισχύσεων που θα εισηγηθεί η Επιτροπή με την παράλληλη διάθεση μεγαλύτερων κονδυλίων για την ανάπτυξη της υπαίθρου, δεν προβλέπεται να επηρεάσει τις αγορές.
Σύμφωνα με τον κ. Φίσλερ, οι σημαντικότερες θετικές επιπτώσεις από την αποσύνδεση της πριμοδότησης από την παραγωγή αναμένεται να εκδηλωθούν στον τομέα του βόειου κρέατος, ενώ θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες στις αροτραίες καλλιέργειες. Επικαλούμενος τα αποτελέσματα των μελετών, ο κ. Φίσλερ διευκρίνισε ότι με τις προτάσεις της Επιτροπής η παραγωγή βόειου κρέατος θα μειωθεί κατά 3% και οι τιμές θα σημειώσουν αύξηση της τάξεως του 7%, κάτι, που όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το εισόδημα των Ευρωπαίων κτηνοτρόφων κατά 4%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις της Επιτροπής για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ προβλέπουν τη χρονική μετάθεση από το 2004 στο 2007 της σταδιακής μείωσης των άμεσων εισοδηματικών ενισχύσεων προς όφελος της ανάπτυξης της υπαίθρου. Η μείωση αυτή θα είναι της τάξεως του 1% ετησίως από το 2007 έως το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442