
Θανατηφόρος τραυματισμός μηχανικού στο Ράλι Αrras-Μαδρίτη-Dakar
Ένας 54χρονος Γάλλος μηχανικός, μέλος της ομάδας Toyota Trophy, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της 11ης Ειδικής Διαδρομής του Ράλι Arras-Μαδρίτη-Dakar.
Ένας 54χρονος Γάλλος μηχανικός, μέλος της ομάδας Toyota Trophy, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της 11ης Ειδικής Διαδρομής του Ράλι Arras-Μαδρίτη-Dakar.
Ο Daniel Vergnes, που ακολουθούσε τον αγώνα με ένα από τα οχήματα υποστήριξης της ομάδας, και οι τρεις συνοδηγοί του προσπαθούσαν να φθάσουν στον τερματισμό της συγκεκριμένης Ειδικής Διαδρομής στη Tidjikja της Μαυριτανίας, αλλά έπεσαν σε μια από τις αναρίθμητες παγίδες που κρύβει η αφρικανική έρημος.
Ο θάνατος του Γάλλου ήταν ακαριαίος μετά την ανατροπή του οχήματος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις -ο Βρετανός Sheona Dorson-King, ο Βέλγος Christophe Van Riet και ο Γάλλος Benoit Agoyer- διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Nouakchott.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής ασφαλείας του αγώνα, Roger Kalmanovitz, αιτία του δυστυχήματος ήταν ένα σκασμένο ελαστικό.
Το Ράλι Παρίσι-Dakar θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους αγώνες παγκοσμίως, καθώς οι συμμετέχοντες πέρα από το χρονόμετρο έχουν να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η αφρικανική έρημος.
Όσον αφορά στον αγώνα, μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ιάπωνας οδηγός Hiroshi Masuoka, ο οποίος προηγείται περίπου δώδεκα λεπτά του συμπατριώτη του Kenjiro Shinozuka που ακολουθεί στη δεύτερη θέση.
Πηγή: BBC
auto.in.gr
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις


