
Aύξηση πωλήσεων και κέρδη για τη Nissan
Η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα κέρδη της, σε διάστημα τεσσάρων ετών, τα οποία οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση των μοντέλων της στη Βόρεια Αμερική αλλά και στην ελπιδοφόρα συνεργασία της με τη Renault. Παράλληλα, έχει σημειώσει τα μεγαλύτερα έσοδα την τελευταία δεκαετία.
Η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα κέρδη της, σε διάστημα τεσσάρων ετών, τα οποία οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση των μοντέλων της στη Βόρεια Αμερική αλλά και στην ελπιδοφόρα συνεργασία της με τη Renault. Παράλληλα, έχει σημειώσει τα μεγαλύτερα έσοδα την τελευταία δεκαετία.
Αναλυτές στο Τόκιο, οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Nissan Carlos Ghosn, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει μεικτά κέρδη της τάξεως των 937 εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2000-2001 που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Πρόκειται για σημαντική άνοδο σε σύγκριση με τις απώλειες των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε υποστεί η εταιρεία το περασμένο έτος.
Οι πωλήσεις των μοντέλων της Nissan αυξήθηκαν κατά 15,2% τους εννέα πρώτους μήνες του 2000, ενώ οι αντίστοιχες για το μοντέλο πολυτελείας Infinity, που ανήκει στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσίασαν άνοδο κατά 21,2%.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 5,8% στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Απρίλιος-Σεπτέμβριος), ενώ το μεγαλύτερο κέρδος προήλθε από τη Βόρεια Αμερική, στην οποία η ζήτηση αυξήθηκε κατά 17,5%.
Τα έσοδα της Nissan, η οποία σημείωνε οικονομικές απώλειες στα επτά από τα οκτώ τελευταία χρόνια, θα φτάσουν στα 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρέχον έτος, σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley.
auto.in.gr
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
