Θεσσαλονίκη: Στους 100 ανήλθε ο αριθμός των ατόμων που διακομίσθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο Κατερίνης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.


Σύμφωνα με τους ιατρούς, τα κρούσματα οφείλονται σε κατανάλωση μολυσμένου νερού, και το φαινόμενο αποδίδεται στα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην περιοχή.


Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι ο αριθμός των περιστατικών υποδεικνύει πως υπήρξε μόλυνση του δικτύου υδροδότησης. Πάντως, οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αναμένονται σήμερα, Τρίτη, όταν η εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης Κατερίνης ολοκληρώσει τις αναλύσεις σε δείγματα πόσιμου νερού που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή.


Η εταιρία απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση προς τους πολίτες να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο υδροδότησης έως ότου διευκρινιστεί η ακριβής αιτία που προκάλεσε τη γαστρεντερίτιδα.


Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι παρουσίασαν πόνους στην κοιλιά, διάρροια και πυρετό, αλλά μετά από την παροχή των πρώτων βοηθειών και την χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, αποχώρησαν από το νοσοκομείο.


Πηγή: ΜΠΕ

health.in.gr