
Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό ζητά εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΝ
Η μη επίλυση του Κυπριακού σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσκομμα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος και ζήτησε εκ νέου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να εξεταστεί το Κυπριακό.
37
Η μη επίλυση του Κυπριακού σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσκομμα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη και ζήτησε εκ νέου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εξεταστεί το Κυπριακό.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού θεωρεί ότι στο Κυπριακό και με βάση το σχέδιο Ανάν υπάρχουν τρία κρίσιμα σημεία τα οποία είναι: Πρώτον, το ζήτημα της λειτουργικότητας του κράτους, αφού όπως είπε, το θεσμικό πλαίσιο στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας είναι περίπλοκο και με προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα, δεύτερον η εφαρμογή του κεκτημένου της ΕΕ και τρίτον τη διατήρηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων.
Η θέση του ΣΥΝ είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προσυπογράψει την διεύρυνση της ΕΕ εάν δεν συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος σε αυτήν.
Ο ΣΥΝ και με την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) αποφάσισε να στηρίξει αυτές τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μη λειτουργικά, τα αρνητικά σημεία του σχεδίου Ανάν και να επιτευχθεί μια συμφωνία για βιώσιμη και λειτουργική λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και πλαίσιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ διαφώνησε με την ίδρυση «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών» από όσους αντιτίθενται στο σχέδιο Ανάν και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «διχαστική» και «επιζήμια». Για τη συμμετοχή στελέχους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ (Δ. Σουλιώτης) στην κίνηση είπε ότι αυτή είναι αντίθετη με τις αποφάσεις της και το θέμα θα αντιμετωπιστεί με βάση το καταστατικό του κόμματος.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος προγραμματίζει επισκέψεις στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενώ προγραμματίζει επίσκεψη και στην Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442