
Στις 28 Νοεμβρίου ορίζεται η αποζημίωση για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία
Στις 28 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ποσό της αποζημίωσης που ζητά από το ελληνικό Δημόσιο ο Κ.Γλίξμπουργκ για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.
28
Στις 28 Νοεμβρίου, στις 3:00 μ.μ., το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τους διαδίκους προκειμένου να τους ανακοινώσει την απόφασή του για το ποσό της αποζημίωσης που ζητά από το ελληνικό Δημόσιο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.
Με την προσφυγή του, ο Γλίξμπουργκ ζητά περίπου 180 δισ. δραχμές, τη στιγμή που η επίσημη αποτίμηση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας δεν ξεπερνά τα 118 δισ. δραχμές. Αν μάλιστα αφαιρεθούν οι χρωστούμενοι τόκοι και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις του τέως προς το ελληνικό Δημόσιο, τότε το ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί δεν μπορεί να ξεπερνά τα 40 δισ. δραχμές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η Αθήνα δεν φαίνεται να γνωρίζει ακόμη το ποσό που θα εκδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων· απόφαση που η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να ακάνει αποδεκτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Σπείρα διέπραττε τηλεφωνικές απάτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Συνελήφθησαν τρία άτομα
- LIVE: Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης
- Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά σε όλη την Αττική – Βρέθηκε πλήθος εξαρτημάτων από τα οχήματα
- LIVE: Γουλβς – Σάντερλαντ
- LIVE: Παναιτωλικός – Κηφισιά
- Ιράν: Στο νοσοκομείο η Νομπελίστα Ναργκίς Μοχαμαντί, έπειτα από καρδιακή κρίση στη φυλακή
