43

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να πράξουν το εθνικό συμφέρον και να κινηθούν με μεγάλη προσοχή, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, που συνεδρίασε με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε το σχέδιο Ανάν «συμβιβασμό» για τη διευθέτηση ενός συνόλου προβλημάτων και ενός ολόκληρου πλέγματος σχέσεων, ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι θα ήταν ανιστόρητο και επιπόλαιο να ωραιοποιηθεί.

Το σχέδιο, προσέθεσε, περιέχει θετικά αλλά και αρνητικά τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν, ενώ δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ο κίνδυνος που υπάρχει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα να λειτουργήσουν σε βάρος μιας συμφωνίας και λύσης.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι κατά τη διαπραγμάτευση που θα γίνει η ελληνική και η κυπριακή πλευρά πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες, αφού το ζητούμενο είναι η εθνική στρατηγική και η συνεννόηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρότασή του για σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία της Ελλάδας.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις της κ. Παπαρήγα ότι δεν αποδέχεται το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε το σχέδιο του ΟΗΕ έχει γίνει σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ και διερωτήθηκε ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η γγ του ΚΚΕ. «Ενδεχομένως κάποιου άλλου πλανήτη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ