
Στα 738 εκατ. ευρώ οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία
Στα 738 εκατ. ευρώ ανέρχονταν στις 31 Αυγούστου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υγείας, Έκτωρ Νασιώκας, ενώ τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές, φθάνουν τα 873 εκατ. ευρώ.
27
Στα 738 εκατ. ευρώ ανέρχονταν στις 31 Αυγούστου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υγείας, Έκτωρ Νασιώκας, ενώ τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές, φθάνουν τα 873 εκατ. ευρώ.
Εντός των επόμενων ημερών και ύστερα απο συνενόηση των υπουργών Εργασίας και Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα κληθούν να καταβάλλουν ένα μεγάλο μέρος των οφειλών τους στα νοσοκομεία, είπε ο κ. Νασιώκας.
Έτσι, τα νοσοκομεία θα είναι πλέον σε θέση να πληρώσουν με τη σειρά τους ένα μέρος των οφειλών τους προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να προμηθευτούν το αναγκαίο για τη λειτουργία τους ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Νασιώκας, η δημιουργία αλληλόχρεου λογαριασμού προχωρά με αμείωτους ρυθμούς (αυτόματη μεταφορά οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων στα νοσοκομεία), και με νομοθετική παρέμβαση που καταρτίζεται επεκτείνεται η δυνατότητα ένταξης στο λογαριασμό αυτό και των φαρμακευτικών δαπανών.
Υπογράμμισε δε, ότι η εν λόγω ρύθμιση έχει ήδη υπογραφεί απο το υπουργείο Υγείας και στην παρούσα φάση βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαγορεύει την καθυστέρηση των πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο για διάστημα μεγαλύτερο των 60 ημερών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως τις 8 Μαΐου
- Ο Αντετοκούνμπο και το σενάριο να γίνει ξανά συμπαίκτης με Λίλαρντ και Χόλιντεϊ
- Το σχέδιο διάσωσης 75 εκατ. ευρώ του ΥΠΕΝ για διατηρητέα κτίρια
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!
