
Περισσότεροι θεατές και αυξημένα έσοδα, ο απολογισμός του Ελληνικού Φεστιβάλ 2002
Θετικός είναι ο απολογισμός του Ελληνικού Φεστιβάλ 2002, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές του για τη χρονιά που έρχεται. Οι εισπράξεις έφτασαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ τις παραστάσεις παρακολούθησαν 270.000 θεατές.
30
Θετικός είναι ο απολογισμός του Ελληνικού Φεστιβάλ 2002, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές του για τη χρονιά που έρχεται. Οι εισπράξεις έφτασαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ τις παραστάσεις παρακολούθησαν 270.000 θεατές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο Βήμα της Παρασκευής, τις παραστάσεις στο Ηρώδειο παρακολούθησαν 147.467 θεατές, της Επιδαύρου 89.987 θεατές, στη μικρή Επίδαυρο προσήλθαν 5.107 άτομα και στο Λυκαβηττό 20.500 θεατές.
Συνολικά, στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ μπήκαν 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τις συνεργασίες του Φεστιβάλ με άλλες πόλεις της περιφέρειας εισπράχθηκαν άλλες 500 χιλιάδες ευρώ.
Εξίσου θετικά υπήρξαν τα μηνύματα και στο παραγωγικό μέρος. Στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ συμμετείχαν 2.000 μουσικοί, 20 ορχήστρες, 30 μαέστροι, 9 χορωδίες, 300 ηθοποιοί, 13 θίασοι, 16 σκηνοθέτες, 300 χορευτές, 9 μπαλέτα, 32 χορογράφοι, 100 σολίστ του λυρικού θεάτρου, 22 ενδυματολόγοι, 16 σκηνογράφοι, 14 φωτιστές και εκατοντάδες τεχνικοί.
Οι πέντε πρώτες εκδηλώσεις σε προσέλευση θεατών στο Ηρώδειο ήταν τα μπαλέτα Μπαλσόι με τον Σπάρτακο και τη Ζιζέλ, τα μπαλέτα της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, τα μπαλέτα Μπεζάρ, οι δύο παραστάσεις των Μόμιξ και τα πρόσφατα γκαλά των Αλάνια και Γκεοργκίου.
Στην Επίδαυρο, την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου είχαν οι αριστοφανικές παραστάσεις Λυσιστράτη και Όρνιθες και ακολούθησαν οι αγγλόφωνες Βάκχες του Royal National Theatre.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI



