
Πυρετός στην Ιταλία για την προβολή του «Πινόκιο»
Όποιος πει ότι οι Ιταλοί δεν περιμένουν με αδημονία την προβολή της ιστορίας του Πινόκιο στους κινηματογράφους, θα μεγαλώσει η μύτη του. Η ταινία θα προβληθεί σε τόσες αίθουσες που αριθμός τους σπάει ρεκόρ, με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ομώνυμο ρόλο.
38
Όποιος πει ότι οι Ιταλοί δεν περιμένουν με αδημονία την προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες της ιστορίας του Πινόκιο, θα μεγαλώσει η μύτη του. Το κλασικό παραμύθι του 19ου αιώνα θα προβληθεί σε τόσες αίθουσες που αριθμός τους σπάει ρεκόρ με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ομώνυμο ρόλο.
Ο συνδυασμός της ιστορίας του Πινόκιο, του πιο πολυδιαβασμένου παραμυθιού στην Ιταλία, και του Ρομπέρτο Μπενίνι, του βραβευμένου με Όσκαρ για την ταινία Η Ζωή είναι Ωραία, αποδεικνύεται ακαταμάχητος για τους Ιταλούς, μικρούς και μεγάλους.
Η παραγωγή της ταινίας στοίχισε 40 εκατ. ευρώ και είναι το πιο ακριβό ιταλικό φιλμ που έχει γυριστεί μέχρι σήμερα. Από την Παρασκευή θα προβάλλεται σε 860(!) κινηματογράφους σε όλη τη χώρα σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ για την Ιταλία. Ακόμη και ένα ναπολιτάνικο θέατρο, που είναι κλειστό εδώ και 20 χρόνια, ήρθε σε επαφή με τους διανομείς, για να ξαναλειτουργήσει με τον Πινόκιο.
Μέσα σε όλο αυτόν τον πυρετό, οι Ιταλοί σπεύδουν να αγοράσουν και το βιβλίο, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του στα ύψη. «Ο Πινόκιο πάντα πωλούσε, αλλά τον τελευταίο καιρό σημειώνεται μια αύξηση στις πωλήσεις τής τάξης του 50%» εξήγησε στο Reuters βιβλιοπώλης στη Ρώμη.
«Πρόκειται για το τρίτο πιο διάσημο βιβλίο του κόσμου έπειτα από τη Βίβλο και το Κοράνι» δήλωσε ο Ρομπέρτο Μπενίνι, που εκτός από τον ομώνυμο ρόλο είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας.
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην υπόλοιπη Ευρώπη κοντά στα Χριστούγεννα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Μέτρα «ασπιρίνες» για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Υπεύθυνη η «παγκόσμια οικονομική κρίση» για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Χαλκίδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 70χρονη από την κόρη της και τον σύντροφό της
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι



