Δεκάδες χαμένα έργα του Φράνσις Μπέικον ανακαλύφθηκαν σε παλιό στούντιο
Δεκάδες σχέδια του ζωγράφου Φράνσις Μπέικον ανακάλυψαν προσφάτως μελετητές του έργου του. Τα σχέδια ήταν χαμένα για δεκαετίες σε διαμέρισμα του Κένσιγκτον, το οποίο ο ζωγράφος χρησιμοποιούσε ως στούντιο.
38
Δεκάδες σχέδια του ζωγράφου Φράνσις Μπέικον ανακάλυψαν προσφάτως μελετητές του έργου του. Τα σχέδια ήταν χαμένα για δεκαετίες σε διαμέρισμα του Κένσιγκτον, το οποίο ο ζωγράφος χρησιμοποιούσε ως στούντιο.
Η ανακάλυψη αυτή δίνει στους μελετητές την ευκαιρία να μελετήσουν εκ νέου το έργο Μπέικον και να διερευνήσουν τις μεθόδους του. Από τα 70 προσχέδια που βρέθηκαν, αποδεικνύεται ότι ο ζωγράφος έκανε πολλές μελέτες πριν ολοκληρώσει ένα έργο του, μέθοδο που σταμάτησε να εφαρμόζει από το 1962 και μετά.
Στα ευρήματα αυτού του παλιού εργαστηρίου συγκαταλέγονται και ορισμένα ολοκληρωμένα έργα του Μπέικον, για τα οποία έως τώρα οι μελετητές πίστευαν ότι είχαν χαθεί για πάντα. Επίσης, βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα, για τα οποία οι ειδικοί πιστεύουν ότι στάθηκαν πηγή έμπνευσης για τον ζωγράφο, όπως άρθρα περιοδικών και ένα βιβλίο του 1920 με φωτογραφίες παραφυσικών δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με το BBC, το παραπάνω υλικό βρέθηκε από τους επιμελητές της Hugh Lane Gallery του Δουβλίνου, οι οποίοι προσπαθούν να αναδημιουργήσουν το διάσημο για το χάος που επικρατούσε στούντιο του Μπέικον στη γκαλερί.
«Όσα βρήκαμε αποδεικνύουν ότι ο Μπέικον ήταν πολύ πιο προσεκτικός από ό,τι προσπαθούσε να δείχνει» δήλωσε στο BBC η επιμελήτρια της έκθεσης στην γκαλερί του Δουβλίνου.
Ο Μπέικον γεννήθηκε στην Ιρλανδία από Αγγλους γονείς, αλλά έφυγε από εκεί σε εφηβική ηλικία. Πέθανε στην Ισπανία το 1992.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442