Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Κέρδη 1,62% στο Τόκιο
Πτωτική τροχιά διαγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Suez, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο ανακοίνωσε χειρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.
27
Πτωτική τροχιά διαγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Suez, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο ανακοίνωσε χειρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,14% στις 2.544,33 μονάδες. Νωρίτερα κατέγραφε κέρδη έως και 1,4%.
Η μετοχή της Suez υποχωρεί κατά 4,7% στα 21,73 ευρώ, καθώς σήμερα ανακοίνωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 88%, ποσοστό το οποίο ήταν υψηλότερο από το προβλεπόμενο.
Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η μετοχή της France Telecom (-8% στα 10,57 ευρώ), καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης νέων μετοχών, αξίας 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το χρέος της εταιρείας.
«Οι επιχειρήσεις δείχνουν ξεκάθαρα το τι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της M&G Investment Management, Τζον Χάδερλι. Οι επενδυτές «θα πρέπει να αναζητήσουν οι εταιρείες που είναι λιγότερες ευάλωτες στις αλλαγές του οικονομικού κύκλου και οι οποίες μπορούν να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους» συμπλήρωσε.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 4.020,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,32% στις 3.158,69 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 0,48% στις 3.409,29 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.222,12 μονάδες, με κέρδη 1,62%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Η ιστορία μιας φωτογραφίας
- Μπρέντα Φρίκερ: Η «κυρία με τα περιστέρια» απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών
- Φωτιά στις Κολιρέικες Παράγκες στον Πύργο – Μήνυμα από το 112
- ΙΝΑΤ: Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα της κυβέρνησης για τα F-35
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442