Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ με ευνοϊκούς όρους
Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ με ευνοϊκούς όρους. Η ρύθμιση αφορά ανέλεγκτες επιχειρήσεις αλλά και όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την 31/12/99.
37
Με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή η τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ με ευνοϊκούς όρους.
Η ρύθμιση αφορά ανέλεγκτες επιχειρήσεις αλλά και όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1999, σύμφωνα με την νέα αλλαγή που έκανε την τελευταία στιγμή ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρδος Σπυρόπουλος και όχι μέχρι το 98 όπως προβλεπόταν αρχικά.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ καταψήφισαν την τροπολογία ενώ επέκριναν έντονα την κυβέρνηση τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιβραβεύει όλους όσους εισφοροδιαφεύγουν. Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να διευρυνθεί και σε άλλους κλάδους η ρύθμιση.
Η τροπολογία αφορά χιλιάδες οφειλέτες του ΙΚΑ, οι οποίοι τώρα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χωρίς να καταβάλουν το σύνολο των πρόσθετων τελών που προέρχονται από τόκους καθυστέρησης ή πρόστιμα που έχει επιβάλει μέχρι σήμερα το ΙΚΑ για τη μη αποπληρωμή των οφειλών.
Η απαλλαγή αφορά, εργοδότες επιχειρήσεων (οικοδομικών και μη) που είναι ανέλεγκτες μέχρι το 1999, οφειλέτες βεβαιωμένων και μη καταβληθέντων οφειλών για την ίδια χρονική περίοδο καθώς και όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές αυτής της περιόδου αλλά εκκρεμεί η καταβολή ενός υπόλοιπου ποσού. Στην περίπτωση δε αυτή, η έκπτωση αφορά μόνο το υπόλοιπο χρέος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κεραμεικός: «Πάρκαρε» πάνω στις γραμμές του τρένου και έφυγε – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού
- Βιολάντα: Εμποτισμένα με προπάνιο δεκάδες μέτρα εδάφους – Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν
- Ίμια: Η κρίση του 1996 όταν Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν τον πόλεμο
- Ντούα Λίπα: Οι ρομαντικές στιγμές στο Παρίσι με τον Κάλουμ Τέρνερ
- Super League: Με τρία σημαντικά ματς ανοίγει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
- Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα με 12 νεκρούς, ανάμεσά τους έξι παιδιά – Οι ΗΠΑ στέλνουν επιθετικά ελικόπτερα στο Τελ Αβίβ

