Κατά 5,5% μειώθηκε το ενεργητικό των επενδυτικών εταιρειών τον Ιούλιο
Σε 1,97 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στις 31 Ιουλίου το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 22 εισηγμένων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου παρουσιάζοντας μείωση 5,5% σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2002.
28
Σε 1,97 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στις 31 Ιουλίου το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 22 εισηγμένων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου παρουσιάζοντας μείωση 5,5% σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2002.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης και ο δείκτης εταιρειών επενδύσεων σημείωσαν αντίστοιχα απώλειες της τάξεως του 18,37% και 17,46%, έναντι μέσης αριθμητικής απόδοσης των ΕΕΧ από την αρχή του έτους -15,39%.
Σε μηνιαίο επίπεδο (περίοδος 28 Ιουνίου – 31 Ιουλίου) ο γενικός δείκτης μειώθηκε κατά 5,47% και ο δείκτης εταιρειών επενδύσεων κατά 6,05%.
Κατά την 31η Ιουλίου 2002 οι εταιρείες του κλάδου διαπραγματεύονταν σε Discount, το χαμηλότερο 6,17% και το υψηλότερο 32,45% με εξαίρεση την Domus ΑΕΕΧ που διαπραγματευόταν σε Premium 119,92%. Η μέση τιμή Premium-Discount του κλάδου ανήλθε σε -16,54% στο τέλος Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Ο Μαδούρο ζητά την απόρριψη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του
- Λουτσέσκου: « Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών στην Ευρώπη»
- Βραζιλία: Στους 55 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις – 13 οι αγνοούμενοι
- Conference League: Με Άλκμααρ ή Τσέλιε στους «16» η ΑΕΚ (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Πέντε «βόμβες» σε μία απόφαση
- Europa League: Πρόκριση για Γκενκ (3-3) και Μπολόνια (1-0) – Αυτές είναι οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν