
Στις 3 Νοεμβρίου οριστικά οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία
Οι ηγέτες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία, που συναντήθηκαν την Τρίτη στην Αγκυρα, συμφώνησαν στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.
37
Οι ηγέτες των κομμάτων του τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία, που συναντήθηκαν την Τρίτη, συμφώνησαν στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός συνασπισμός έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση μετά την αποχώρηση έξι ακόμη βουλευτών από το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Μπουλέντ Ετζεβίτ.
Μετά τη συνάντηση κορυφής των προέδρων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση -του Μπουλέντ Ετζεβίτ, του Ντεβλέτ Μπατσελί (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης) και του Μεσούτ Γιλμάζ (Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας)- δεν έγινε καμία δήλωση, πάρα δόθηκε στη δημοσιότητα γραπτό κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να την προσφυγή στις κάλπες στις 3 Νοεμβρίου. Η απόφαση πρέπει να λάβει τώρα την έγκριση από τα επίσημα όργανα των τριών κομμάτων.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 16:05 και διήρκεσε περίπου μία ώρα, συμμετείχε και ο νέος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.
Στη σημερινή συνάντηση κορυφής αναμενόταν ότι θα ξεκαθάριζε και το τοπίο όσον αφορά τη στάση του τσάρου της τουρκικής οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος είχε παραιτηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση του για να μην υπάρξουν περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Μπουλέντ Ετζεβίτ. Στην ανακοίνωση των τριών ηγετών δεν γίνεται αναφορά στον κ. Ντερβίς, όπως αναφέρει η Hurriyet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά


