31

Έληξε την Τετάρτη η πολύκροτη δίκη των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ στο Πακιστάν. Η εισαγγελία πρότεινε την επιβολή της θανατικής ποινής, αλλά η ετυμηγορία των δικαστών δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα.

Κατηγορούμενοι για είναι ο σεΐχης Αχμέντ Ομάρ Σαέντ καθώς και άλλα τρία άτομα. Και οι τέσσερις δήλωσαν αθώοι ενώπιον του δικαστηρίου, όσον αφορά στην κατηγορία της απαγωγής και δολοφονίας του δημοσιογράφου της Wall Street Journal τον Ιανουάριο στο Καράτσι.

Οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης ολοκλήρωσαν την Τετάρτη την έκθεση των επιχειρημάτων τους, λίγο πριν από το τέλος της δίκης, που διεξάγεται στο αυστηρά φρουρούμενο δικαστήριο της πόλης Ιντεραμπάντ.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή της θανατικής ποινής, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισης αξιώνουν την απαλλαγή των πελατών τους, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν εξαιτίας της προσκόμισης «κατασκευασμένων» αποδείξεων.

Την ίδια άποψη είχε διατυπώσει και ο βασικός κατηγορούμενος, σεΐχης Αχμέντ Ομάρ Σαέντ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες «κατασκευάστηκαν», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ